Δύο νέες εκδόσεις για την Toyota Corolla στη Γενεύη


Περισσότερες επιλογές θα προσφέρει προσεχώς η γκάμα της νέας Toyota Corolla, καθώς στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης πρόκειται να φιλοξενηθούν οι εκδόσεις GR SPORT και TREK.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/2/2019

Λίγες ημέρες μετά την πρώτη μας επαφή με τη νέα Toyota Corolla, το ιαπωνικό μικρομεσαίο hatchback επιστρέφει στην επικαιρότητα.

Αφορμή αυτήν τη φορά αποτελεί η παγκόσμια πρεμιέρα δύο νέων εκδόσεων, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Εκεί η ιαπωνική φίρμα θα αποκαλύψει την Corolla GR SPORT και TREK, αναδεικνύοντας δύο διαφορετικές πτυχές ενός αυτοκινήτου το οποίο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική και όχι μόνο αγορά.

Στην πρώτη περίπτωση, εκείνη της έκδοσης GR SPORT δηλαδή, οι αναβαθμίσεις είναι κατά κύριο λόγο εξοπλιστικές. Στις επιφάνειες του αμαξώματος ξεχωρίζουν η ανασχεδιασμένη κεντρική εισαγωγή αέρα του μπροστινού προφυλακτήρα, οι ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών, τα πλευρικά skirts και ο αεροδυναμικός διαχύτης.

.

Στο εσωτερικό, αντιστοίχως, διακρίνονται τα σπορ καθίσματα τα οποία προαιρετικά μπορούν να αποκτήσουν δερμάτινη επένδυση, καθώς και οι κόκκινες ραφές στον πίνακα οργάνων, τον επιλογέα ταχυτήτων και το τριάκτινο τιμόνι.

Για την κίνηση της Corolla GR SPORT φροντίζουν τα δύο υβριδικά σύνολα με το πρώτο να αποδίδει 122 ίππους και το δεύτερο να φτάνει με τη συμβολή ενός δίλιτρου βενζινοκινητήρα τους 180 ίππους.

Με τα ίδια κινητήρια σύνολα θα εφοδιάζεται και η έκδοση TREK της νέας Toyota Corolla, η οποία ωστόσο θα βασίζεται στην station wagon εκδοχή του ιαπωνικού μικρομεσαίου, υιοθετώντας αρκετά από τα σχεδιαστικά-εξοπλιστικά χαρακτηριστικά ενός crossover.

Σύμφωνα με την Toyota, η εμπορική πορεία της έκδοσης TREK θα ξεκινήσει στα τέλη αυτής της χρονιάς.