Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας: «Στενεύει» για 7 χιλιόμετρα στο ύψος της Θήβας


Δείτε σε ποια σημεία εκτελούνται ήδη ασφαλτικές εργασίες και ποιες λωρίδες είναι αποκλεισμένες. Τι ισχύει με τον Ανισόπεδο Κόμβο Θηβών.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/4/2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, βρίσκονται ήδη σε ισχύ από το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 21:00.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Οδού, πρόκειται για ασφαλτικές εργασίες οι οποίες ξεκίνησαν στα τέλη του Μαρτίου και συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. Τα έργα πραγματοποιούνται σε δύο φάσεις ως εξής:

Φάση Α: Ασφαλτικές εργασίες στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)

Συγκεκριμένα, θα ισχύσει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λ.Ε.Α. από το 91ο χλμ. έως και το 84,3ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Ταυτόχρονα, αποκλεισμένες θα παραμείνουν οι λωρίδες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Θηβών στο 90ο χλμ., στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι ο Α/Κ Θηβών θα παραμείνει ανοιχτός καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών.

Φάση Β: Ασφαλτικές εργασίες στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας

Συγκεκριμένα, θα ισχύσει αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας από το 91ο χλμ. έως και το 84,3ο χλμ.., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από το τμήμα της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και από τμήμα της Λ.Ε.Α.

Η Νέα Οδός γνωστοποιεί ότι σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο και επισημαίνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις τοποθετήθηκαν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάσχα: Πιο γρήγορη η έξοδος των εκδρομέων - Παραδίδεται νέο τμήμα σε Αυτοκινητόδρομο

Γαλάτσι: Τα έργα του Μετρό «στενεύουν» τις Βεΐκου, Αγ. Γλυκερίας και Πρωτοπαπαδάκη για 6 μήνες

Ομόνοια: Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως τον Ιούνιο - Δείτε τι αλλάζει