Εγκαίνια για τους Superchargers της Tesla στην Αθήνα


Μετά την παράδοση των πρώτων οχημάτων στους πελάτες της τον Δεκέμβριο, η Tesla συνεχίζει την ανάπτυξή της στην Ελλάδα με τα εγκαίνια του πρώτου μας σταθμού Superchargers στη χώρα μας.

  • 4/2/2021

Βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στην Αθήνα, προσφέροντας μια εύκολη επιλογή φόρτισης στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Tesla που πραγματοποιούν ταξίδι μεγάλων αποστάσεων από ή προς την πρωτεύουσα.

Οι 6 Superchargers μπορούν να φορτίσουν ένα Model S, Model X ή Model 3 μέσα σε λεπτά και όχι σε ώρες παρέχοντας ενέργεια γρήγορα η οποία σταδιακά επιβραδύνεται καθώς γεμίζει η μπαταρία.

Το όχημα ειδοποιεί αυτόματα τον οδηγό μέσω του Tesla app όταν έχει αρκετή ενέργεια για να συνεχίσει το ταξίδι. Με την αυτονομία και την αποτελεσματικότητα των Tesla, η φόρτιση άνω του 80% δεν είναι συνήθως απαραίτητη.

Το δίκτυο Superchargers επιτρέπει γρήγορη, αξιόπιστη και εύκολη φόρτιση μεγάλων αποστάσεων. Με τιμή ανά kWh 0,35 €, η φόρτιση είναι φθηνότερη από τον ανεφοδιασμό σε παραδοσιακό όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για καθημερινή χρήση, οι ιδιοκτήτες Tesla μπορούν να φορτίζουν στο σπίτι ή στο γραφείο, σε μια τυπική πρίζα ή σε ένα wallbox.

H Tesla σχεδιάζει να ανοίξει 3 επιπλέον σταθμούς στην Ελλάδα φέτος, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Λαμία.