Εγκαταλείπει οριστικά το πλάνο κατασκευής αυτοκινήτου η Yamaha


Στον κάλαθο των αχρήστων καταλήγει το φιλόδοξο πρόγραμμα κατασκευής ενός τετράτροχου από την Yamaha, με την ιαπωνική φίρμα να εστιάζει την προσοχή της στις ήδη γνωστές δραστηριότητές της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/10/2019

Έξι χρόνια μετά την παγκόσμια πρεμιέρα ενός τετράτροχου, το οποίο θα αποτελούσε τη βάση εξέλιξης του πρώτου αυτοκινήτου στην ιστορία της Yamaha, η ιαπωνική φίρμα εγκαταλείπει ένα ομολογουμένως φιλόδοξο project.

Η ιαπωνική φίρμα κάνει ένα βήμα πίσω αναγνωρίζοντας πως στο συγκεκριμένο πεδίο, την κατασκευή ενός αυτοκινήτου δηλαδή, ο ανταγωνισμός είναι τόσο έντονος που θα ελαχιστοποιούσε τις πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Yamaha, Yoshihiro Hidaka, συνεπώς θα πρέπει να θεωρείται οριστική και δεδομένη για κάθε επόμενη κίνηση της ιαπωνικής φίρμας, οι δραστηριότητες της οποίας δεν περιορίζονται -ως γνωστόν- στην κατασκευή δίκυκλων.

Να θυμίσουμε ότι η Yamaha σκόπευε να περάσει στην παραγωγή ένα ανθρακονημάτινο sportscar, το χαμηλό βάρος του οποίου θα επέτρεπε την επίτευξη των ανάλογων επιδόσεων με τη χρήση κινητήρων μικρού κυβισμού.