Ειδικές εκδόσεις για το Land Rover Defender με... άρωμα Σαντορίνης (photos)


Τα νέα Defender 130 Outbound και 130 V8 μπορούν να παραγγελθούν με μαύρο χρώμα «Santorini Black».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 26/4/2023

H Land Rover παρουσίασε δύο νέες εκδόσεις του Defender, οι οποίες έχουν… άρωμα ελληνικό. Συγκεκριμένα ανάμεσα στις επιλογές για το χρωματισμό του αμαξώματος του 5θέσιου 130 Outbound αλλά και του 8θέσιου 130 V8 βρίσκεται και το χρώμα «Santorini Black».

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Defender 130 Outbound είναι ότι με την 5θέσια διαμόρφωσή του έχει τεράστιο πορτμπαγκάζ, που φτάνει τα 1.329 lt, ενώ με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων ριγμένες, η χωρητικότητα «εκτοξεύεται» στα 2.516 lt. Έτσι, συνδυάζει τις μεγάλες δυνατότητες εξερεύνησης παντός εδάφους με την άνεση του πολυτελούς εσωτερικού χώρου.

Εκτός από το Santorini Black, τα διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα είναι τα Fuji White, Carpathian Grey και Eiger Grey, ενώ στους προφυλακτήρες και στη μάσκα υπάρχει φινίρισμα Shadow Atlas Matt, το οποίο συναντάται και στις ζάντες 22 ιντσών. Υπάρχει και η εναλλακτική των 20 ιντσών, σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Στο εσωτερικό, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν πολυτελές πλήρες δέρμα Windsor ή ανθεκτικό ύφασμα Resist, ενώ υπάρχουν πρόσθετοι χώροι αποθήκευσης για μικροαντικείμενα.

Η τετρακίνηση είναι δεδομένη, με το σύστημα Intelligent All-Wheel Drive System, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση. Το Defender 130 Outbound διατίθεται με τον κινητήρα βενζίνης P400, απόδοσης 400 PS και τον diesel D300 με 300 PS. Αμφότεροι είναι ήπια υβριδικοί.

Από την άλλη πλευρά, το νέο Defender 130 V8 εφοδιάζεται με τον turbo κινητήρα 5,0 L, απόδοσης 500 PS και 610 Nm, με αποτέλεσμα το εντυπωσιακό SUV χρειάζεται μόλις 5,7 sec. για τα 0-100 km/h. Διατίθεται σε 8θέσια διάταξη και προστίθεται στην κορυφή της λίστας των κινητήρων του Defender 130, πάνω από τους 6κύλινδρους P400 και D300.

Το 130 V8 διατίθεται αποκλειστικά σε χρώμα Santorini Black ή Carpathian Grey και διαθέτει τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Επίσης, στον εξοπλισμό του βρίσκονται, μεταξύ άλλων, συρόμενη πανοραμική οροφή, προβολείς Matrix LED και αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών.

Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια αναδεικνύεται και από τα θερμαινόμενα και ψυχόμενα ηλεκτρικά καθίσματα, φινιρισμένα σε δέρμα Ebony Windsor.

Όσοι, πάντως, θέλουν το χρώμα Santorini Black σε μικρότερο Defender, μπορούν να το έχουν στο 110, στο πλαίσιο του ειδικού πακέτου County Exterior Pack, στις εκδόσεις S, SE και HSE.