Είναι αυτή η νέα Chevrolet Corvette Z06;


Η Chevrolet εξελίσσει τη νέα έκδοση Z06 της Corvette η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά.

  • ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 20/6/2020

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε ένα έντονα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της Chevrolet Corvette C8 το οποίο μάλλον πρόκειται για την έκδοση Ζ06 του καινούργιου μοντέλου. Όπως έχει ανακοινωθεί από την αμερικανική εταιρεία, η σπορ εκδοχή θα παρουσιαστεί το 2021 και πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν με ενδιαφέρον να δουν πόσο θα έχει βελτιωθεί σε ό,τι αφορά τα δυναμικά χαρακτηριστικά της και την οδική συμπεριφορά της, σε σχέση με πριν.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε να υπάρχει μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος του οχήματος και μεγαλύτερης διάστασης ελαστικά, τα οποία μοιάζουν να είναι τα υψηλών επιδόσεων Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Τα στοιχεία αυτά μας κάνουν να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για το πρωτότυπο της Corvette C8 Z06. Ωστόσο, απεικονίζεται και ένα άλλο στοιχείο. Στη δεξιά πλευρά του οχήματος φαίνεται και μια τάπα ρεζερβουάρ. Εάν αυτή είναι πραγματική –και δεν έχει τοποθετηθεί με σκοπό να παραπλανήσει– τότε πιθανόν να είναι τάπα για την τροφοδοσία των μπαταριών με ρεύμα και να πρόκειται για την Plug-in Hybrid έκδοση της Corvette C8 και όχι για την Z06. Κι αυτό επειδή στο μοντέλο η τάπα του ρεζερβουάρ βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του αμαξώματος (άρα, το ίδιο θα ισχύει και για την Z06)

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, η καινούργια Corvette C8 Z06 θα έχει ενεργές αεροτομές στο αμάξωμα, οπότε το μέγεθος της πίσω αεροδυναμικής πτέρυγας προκαλεί έκπληξη. Ο κινητήρας της θα είναι ο ατμοσφαιρικός V8 χωρητικότητας 5,5 λίτρων που θα αποδίδει 609 PS και θα έχει όριο μεταξύ 8.500-9.000 rpm. Λόγω των σπορ επιδόσεων και της πρόθεσης των ανθρώπων της Chevrolet να ανταγωνίζεται επάξια τις αντίστοιχες δημιουργίες Ιταλών και  Γερμανών, θα αυξηθεί η δυσκαμψία του πλαισίου και θα υπάρχουν βελτιώσεις στην ανάρτηση και το σύστημα πέδησης. Πάντως, η Chevrolet έχει και άλλα σχέδια για τη νέα Corvette C8.