Είναι αυτό το θηριώδες και υπερπολυτελές Volvo XC100;


Νέα σκίτσα κυκλοφόρησαν στο Instagram, τα οποία πιθανά να αποκαλύπτουν τη μορφή της καινούριας ναυαρχίδας των Σουηδών.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 3/12/2020

Σημειώνοντας τρομερή εμπορική επιτυχία με τη γκάμα των SUV μοντέλων της, η Volvo ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μία σημαντική επέκταση, προς τα πάνω. Η απόφαση για τη δημιουργία του XC100 δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από την ίδια τη φίρμα, έχει διαρρεύσει όμως εδώ και αρκετούς μήνες από dealers της στις ΗΠΑ, ενώ τώρα έρχεται μία ακόμη ένδειξη να ισχυροποιήσει αυτή τη θέση.

Ο Kevin Goldwasser, σχεδιαστής στο επάγγελμα, φαίνεται πως διατήρησε μία εξωτερική συνεργασία με τη Volvo, από το Σεπτέμβριο του 2019 έως και το Μάρτιο του 2020. Αυτός λοιπόν κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μερικά σχέδια από ένα μεγάλο SUV, με hashtag που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αμφιβολία. Πρόκειται για ένα ογκώδες μοντέλο της Volvo, με φουτουριστικό σχεδιασμό. Κάτι που θα μπορούσε εύκολα να σταθεί απέναντι σε προτάσεις τύπου Range Rover.

Φυσικά, όλο αυτό υπάρχει η πιθανότητα να αποτελεί απλά τη δική του οπτική για το πώς θα φανταζόταν ένα τέτοιο μοντέλο. Για να ανεβάζει δημόσια τα σκίτσα σημαίνει ότι μάλλον δεν δεσμεύεται πλέον από κάποια ρήτρα εμπιστευτικότητας. Είναι αρκετά απίθανο η ίδια η Volvo να χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο κανάλι για να αρχίσει να ταράζει τα νερά.

Παρόλα αυτά όμως, οι αναλογίες του αυτοκινήτου, ο όγκος και η φιλοσοφία, μπορούν ξεκάθαρα να μας δώσουν πληροφορίες γύρω από αυτό που τελικά θα πρέπει να αναμένουμε. Μία ναυαρχίδα στη γκάμα των SUV, η οποία διαφοροποιείται επαρκώς από το XC90. Ένα πολυτελές μοντέλο, πιθανά αμιγώς ηλεκτροκίνητο, με τετρακίνηση και μάλλον διαθέσιμο σε διαμόρφωση τεσσάρων θέσεων, αν συνδυάσουμε και μερικές ακόμη φήμες που ακούγονται τώρα τελευταία.

Εάν όλα πάνε κατ’ ευχή, λογικά θα δούμε το αποτέλεσμα της δουλειάς των Σουηδών εντός του 2023, για κάποιο model year 2024 όχημα. Ίδωμεν.