Εξαιρετικός χρόνος από την Mercedes-AMG A45 S στο Nurburgring (Video)


Το απίστευτο hatchback της Μercedes-AMG  με τα 421 άλογα έγραψε έναν πολύ καλό χρόνο ξεπερνώντας μερικά πολύ αξιόλογα σπορ μοντέλα

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/3/2020

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της νέας Α45 το ζητούμενο ήταν ο χρόνος που θα έκανε στο Nurburgring. Τα 421 άλογα του ισχυρότερου δίλιτρου κινητήρα παραγωγής την φέρνουν στα χωράφια των supercars και αξίζει να θυμίσoυμε ότι κάπου εκεί ήταν πριν κάμποσα χρόνια η ισχύς των ισχυρών Ferrari όπως για παράδειγμα η 360 Μodena.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος του κόσμου αποδίδει 421 άλογα και ροπή 500 Νm, με την κίνηση να μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς ενώ ανάμεσα σε όλα τα άλλα μηχανικά κόλπα της AMG υπάρχει και το drift mode για όσους θέλουν να παίξουν με λογική και σύνεση με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Στα χέρια των δοκιμαστών του γερμανικού περιοδικού Sport Auto η AMG A45S κατάφερε να κάνει ένα εξαιρετικό χρόνο στον γύρο του Nurburgring, με 7 λεπτά και 48,8 δευτερόλεπτα. Η μόνη διαφορά από την έκδοση παραγωγής ήταν τα ελαστικά τα οποία ήταν ημισλικ και για την ακρίβεια τα P Zero Trofeo R, τα ίδια που φορά και η Lamborghini Huracan Performante.

Ο χρόνος είναι πραγματικά κορυφαίος αφού την φέρνει αρκετά δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από αυτοκίνητα όπως η Toyota Supra GR, η ΒΜW M2 Competition, και 15 σχεδόν δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από την προηγούμενη Α45. Πάντως την πρώτη θέση στα γρήγορα hatcbacks εξακολουθεί να έχει το Megan RS Trophy R με ένα άπιαστο προς το παρόν 7.40.10.