Εξοπλισμός κάμπινγκ για το Rivian R1T Pickup (Video)


Η Rivian δημιούργησε και διαθέτει στους πελάτες του αμιγούς ηλεκτροκίνητου R1T Pickup οικιακό εξοπλισμό για εκδρομή ή κάμπινγκ στη φύση, ο οποίος ενσωματώνεται στο εσωτερικό του οχήματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 7/7/2021

Ο κ. Robert Joseph «RJ» Scaringe, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Rivian, ανήρτησε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα Rivian R1T Pickup να έχει ενσωματωμένο το εξοπλιστικό πακέτο που η εταιρεία ονομάζει «Camp Kitchen».

Η πρώτη αναφορά στην ύπαρξή του είχε γίνει πριν από περίπου δύο χρόνια, δηλαδή από τον πρώτο καιρό που ο παγκόσμιος αυτοκινητικός Τύπος είχε αρχίσει να ασχολείται συχνότερα με το R1T, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Pickup μοντέλο της Rivian.

Πλέον, το εν λόγω εξοπλιστικό πακέτο έχει γίνει πράξη, όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, για τη δημιουργία του η Rivian συνεργάστηκε με τη «Snow Peak» μια εταιρεία γνωστή για τα προϊόντα που παράγει για δραστηριότητες και αναψυχή στην ύπαιθρο. 

Συγκεκριμένα, το «Camp Kitchen» συντελείται από δύο επαγωγικές εστίες για μαγείρευμα οι οποίες χρησιμοποιούν ενέργεια από τις μπαταρίες του οχήματος για να λειτουργήσουν, έναν πτυσσόμενο νεροχύτη με μικρή βρύση, ένα δοχείο νερού χωρητικότητας τεσσάρων (αμερικανικών) γαλονιών (περίπου 15 λίτρα), καθώς και σετ 30 μαχαιροπήρουνων. Επίσης, περιλαμβάνεται και άλλος απαραίτητος εξοπλισμός μαγειρικής, όπως σπάτουλες, λαβίδες, μεγάλα μαχαίρια από τιτάνιο, ανοιχτήρι κονσέρβας και βραστήρας.

Όλος ο εξοπλισμός έχει σχεδιαστεί ώστε να χωρά και να αποθηκεύεται στην αντίστοιχη συρόμενη βάση η οποία αποθηκεύεται εγκάρσια εντός του οχήματος και εκτείνεται προς το πλάι αυτού όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.

Στη Rivian, ονομάζουν αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο ως «Gear Tunnel» (σημ.: τούνελ εξοπλισμού) και δηλώνουν ότι θα μπορεί να φιλοξενεί και άλλα στοιχεία τα οποία θα απευθύνονται σε όσους ασχολούνται με άλλες δραστηριότητες, επαγγελματικές, αθλητικές ή ψυχαγωγικές.

Η τιμή του «Camp Kitchen», που περιλαμβάνεται στον έξτρα εξοπλισμό του R1T, είναι ακριβή και κοστολογείται 5.000 δολάρια στις ΗΠΑ, (περίπου 4.225 ευρώ). Η βασική τιμή του οχήματος έχει οριστεί στα 67.500 δολάρια, πάντα για την αγορά των ΗΠΑ, δηλαδή περίπου στα 57.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι το Rivian R1T έχει μπαταρίες με ονομαστική χωρητικότητα 135 kWh οι οποίες δίνουν στο όχημα μια θεωρητική αυτονομία κίνησης για 483 km. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Pickup όχημα θα αρχίσει να πωλείται από τον Ιανουάριο του 2022.