Ντριφτάροντας με το ηλεκτροκίνητο Rivian RT1 (Video)


H Rivian εξελίσσει διαρκώς το RT1, το ηλεκτροκίνητο pickup όχημά της το οποίο δείχνει τις ικανότητές του τόσο εκτός όσο και εντός δρόμου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 27/6/2020

Η Rivian, μια νεοφυής εταιρεία με έδρα στο Michigan, προχωρεί με γρήγορο ρυθμό την εξέλιξη του RT1, του αμιγώς ηλεκτροκίνητου pickup μοντέλου της, καθώς και του R1S, το οποίο θα είναι η SUV έκδοσή του. Έπειτα από μια μικρή, αναγκαστική διακοπή στις δοκιμές, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, οι άνθρωποί της έδωσαν στη δημοσιότητα τρία βίντεο στα οποία φαίνονται οι ικανότητες του οχήματος σε κάθε είδος εδάφους.

Σε αυτά, μπορούμε να δούμε τόσο τη δυνατότητα κίνησής του σε χωματόδρομο και σε βραχώδες έδαφος όσο και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του εντός πίστας. Το RT1 βασίζεται σε πάτωμα τύπου «skateboard», κάτι που επιτρέπει να έχει χαμηλό κέντρο βάρους και μεγάλο ωφέλιμο χώρο για επιβάτες και φορτίο. Η ανάρτησή του αποτελείται από διάταξη διπλών ψαλιδιών εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες μέγιστης ισχύος 200 PS έκαστος. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή πρόσφυση των τροχών σε κάθε τύπο εδάφους και η καλή οδική συμπεριφορά και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με τη Rivian, το ηλεκτροκίνητο pickup θα διατίθεται σε διαφορετικές εκδόσεις αναφορικά με τη μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ του η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ 408 PS και 764 PS. Σε ό,τι αφορά στη μέγιστη θεωρητική αυτονομία του, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών εκδοχών: τουλάχιστον 370 km με μπαταρίες 105 kWh, τουλάχιστον 488 km με μπαταρίες 135 kWh και τουλάχιστον 644 km με μπαταρίες 180 kWh. 

Στη ταχύτερη έκδοσή του, το RT1 θα επιταχύνεται από τα 0-60 mph (0-97 km/h) σε 3,0 sec ενώ σε όλες η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 201 km/h. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία το όχημα ζυγίζει περίπου 2.600 kg και έχει δυνατότητα έλξης 4.990 kg. Τέλος, το αυτοκίνητο θα έχει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε τα βίντεο που δημοσίευσε η Rivian από τις δοκιμές εξέλιξης του οχήματος.