Έξυπνη εφαρμογή της Skoda «ακούει» και κάνει διάγνωση!


Η Skoda εξελίσσει ένα πολύ έξυπνο app για smartphones το οποίο μπορεί να διαγνώσει ένα πρόβλημα από τον ήχο που κάνει.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SKODA
  • 9/10/2020

Η έξυπνη εφαρμογή ονομάζεται Sound Analyzer και ίσως να έχει πέσει στην αντίληψή σας κάποια παρόμοια για οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. Ο τρόπος λειτουργίας της βασίζεται στην ηχογράφηση ενός προβλήματος που μπορεί να εμφανίσει π.χ. ο κινητήρας και στη συνέχεια το σύστημα συγκρίνει τον ήχο με αποθηκευμένα μοτίβα.

Αν η διάγνωση εντοπίσει κάποιο πρόβλημα τότε η εφαρμογή αυτόματα στέλνει μια ειδοποίηση στο τεχνικό τμήμα της Skoda και τους επισημαίνει να ελέγξουν το πρόβλημα με ακρίβεια πάνω από το 90%.

H Skoda λέει πως το app μπορεί για την ώρα να αναγνωρίσει δέκα ηχητικά μοτίβα συμπεριλαμβανομένων δυσλειτουργιών που μπορεί να αφορούν στο σύστημα διεύθυνσης, στο συμπιεστή του συστήματος κλιματισμού και στους συμπλέκτες των κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (DSG).

Σύμφωνα με την Skoda η εφαρμογή Sound Analyzer διευκολύνει τόσο τους πελάτες όσο και τα επίσημα δίκτυα πώλησης αφού η έγκαιρη διάγνωση εξοικονομεί χρόνο για όλους με μία στοχευμένη επισκευή και την προετοιμασία των ανταλλακτικών. Η Skoda έχει δοκιμάσει πιλοτικά το app της σε 14 διαφορετικές πόλεις και 245 ντίλερ ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά και με σχετικές αποστολές ηχητικών ηχείων για διάγνωση επεξεργασία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής πωλήσεων στη Skoda, Stanislav Pekar, «Το Sound Analyzer είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα των νέων ευκαιριών που μπορούν να δημιουργήσουν οι ψηφιακές τεχνολογίες της Skoda, ακόμη και στο aftermarket. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε με συνέπεια τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια ακόμη πιο εξατομικευμένη υπηρεσία, ενισχύοντας έτσι την σχέση μας με τους πελάτες».