Ελέφαντας αναποδογυρίζει φορτηγό στην Ταϊλάνδη σαν να είναι πούπουλο (video)


Ένας ελέφαντας στην Ταϊλάνδη αποφάσισε ότι ένα φορτηγό τον ενοχλεί, με αποτέλεσμα να το αναποδογυρίσει χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: USA TODAY - YouTube
  • 10/3/2023

Οι ελέφαντες είναι από τα πιο έξυπνα ζώα του πλανήτη. Συνδυάζουν το τεράστιο μέγεθός τους με τη δύναμη και την εφευρετικότητά τους, και παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα ευέλικτοι στις κινήσεις τους, οι δυνατότητές τους είναι αμέτρητες.

Κοινώς, αν ένας ελέφαντας βάλει κάτι στο μυαλό του, κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Στη θεωρία, οποιαδήποτε τέτοια έκφραση ακούγεται κάπως υπερβολική, και πολλοί ίσως να αμφισβητήσουν τις ικανότητες του πανέξυπνου ζώου. Αν ο οδηγός του συγκεκριμένου pickup που εμφανίζεται στο παρακάτω video είχε δεύτερες σκέψεις για το αν το παραπάνω ισχύει, σίγουρα τώρα θα έχει αναθεωρήσει.

Όπως φαίνεται στο video, ένας ελέφαντας πλησιάζει το όχημα, και ξεκινά να το σπρώχνει με την προβοσκίδα του προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα το αβοήθητο φορτηγάκι -μαζί με τον οδηγό του- να στηρίζεται για λίγο στις δύο πλαϊνές ρόδες, κι έπειτα να πέφτει στο πλάι.

Το στιγμιότυπο κατέγραψαν δύο οδηγοί, ο ένας από την πίσω, κι ο άλλος από την μπροστινή πλευρά του οχήματος, οι οποίοι μάλιστα ακούγονται ιδιαίτερα ταραγμένοι από το συμβάν. Το μικρό σε διάρκεια video δεν παρουσιάζει τον οδηγό να έχει εκνευρίσει με κάποιον τρόπο το ζώο, κάτι που δε μας κάνει εντύπωση, αφού οι ελέφαντες είναι επίσης αρκετά εκδικητικοί. Μπορεί λοιπόν ο συγκεκριμένος να είχε κάποιου είδους «βεντέτα» με τον οδηγό, και να βρήκε επιτέλους την ευκαιρία του για εκδίκηση.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο καταφύγιο άγριας ζωής Khao Ang Rue Nai στις 6 Μαρτίου, σύμφωνα με το τοπικό μέσο The Nation Thailand, με έναν από τους μάρτυρες να αναφέρει: «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένας άγριος ελέφαντας χρησιμοποιούσε την προβοσκίδα του για να σπρώξει το φορτηγό στην άκρη του δρόμου.»

Ο συγκεκριμένος άντρας κάλεσε αμέσως τους υπεύθυνους του καταφυγίου, οι οποίοι απομάκρυναν το ζώο με ασφαλή τρόπο, κι έπειτα βοήθησαν τον οδηγό να απεγκλωβιστεί από το όχημά του, με τον ίδιο να μη φέρει τραύματα.

Δείτε το απίστευτο video: