Ελλάς-Γαλλία, συμμαχία: Το νέο SUV της Renault έχει ελληνική ονομασία (video-photos)


Η Renault αποκάλυψε τα πρώτα στοιχεία του νέου C-SUV που θα παρουσιάσει την άνοιξη του 2024. Οι ελληνικές ρίζες του ονόματός του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: RENAULT MEDIA GROUP
  • 8/2/2024

Η «επιθετική» πολιτική της Renault στην κατηγορία των μικρομεσαίων οχημάτων συνεχίζεται. Η γαλλική φίρμα αποκάλυψε το όνομα του ολοκαίνουριου οικογενειακού C-SUV της, το οποίο έχει τις ρίζες του από την αρχαία ελληνική γλώσσα.

Πρόκειται για το Symbioz, που η ίδια η εταιρεία επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι σαν λέξη «προέρχεται από την αρχαία ελληνική ‘συμβίωσις’, που σημαίνει ‘ζω μαζί’, μια αξία βαθιά ριζωμένη στο DNA της Renault, με το σύνθημα ‘αυτοκίνητα για τη ζωή’».

Μάλιστα, οι Γάλλοι επισημαίνουν ότι η ύπαρξη παρόμοιων λέξεων στα αγγλικά, τα ισπανικά και τα ιταλικά εξασφαλίζει ότι η κατανόηση της σημασίας της επιλογής του συγκεκριμένου ονόματος είναι εύκολη από όλο τον κόσμο.

«Για αυτό το νέο συμπαγές οικογενειακό αυτοκίνητο, θέλαμε ένα όνομα με ανθρώπινη σημασία, που να εκφράζει το στενό δεσμό μεταξύ μιας οικογένειας και του αυτοκινήτου της. Το όνομα Symbioz απεικονίζει τέλεια τη ζωή με το όχημά μας, ένα μέρος όπου οι επιβάτες γίνονται ένα με το όχημά τους και το περιβάλλον», τόνισε η Sylvia Dos Santos, υπεύθυνη στρατηγικής για την ονομασία μοντέλων στο τμήμα Marketing της γαλλικής φίρμας.

Το όνομα Symbioz δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά από τη Renault. Το ίδιο όνομα είχε ένα ηλεκτρικό concept car μήκους 4,9 m, που η γαλλική φίρμα παρουσίασε το Σεπτέμβριο του 2017 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Τότε, το χαρακτήριζε ως το όραμά της για το μέλλον της κινητικότητας έως το 2030. Διέθετε 2 ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα, ισχύ 680 PS και ροπή 660 Nm, αυτονομία 500 km και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,0 sec. Η μπαταρία ήταν ενεργειακής χωρητικότητας 72 kWh.

Το Renault Symbioz concept car που παρουσιάστηκε το 2017
Το Renault Symbioz concept car που παρουσιάστηκε το 2017

Για το ολοκαίνουριο SUV παραγωγής, η Renault γνωστοποίησε μόνο ότι θα έχει μήκος 4,41 m, όντας το πιο συμπαγές υβριδικό όχημα ελεύθερου χρόνου που θα διαθέτει στην κατηγορία C, ενώ το βάρος του θα είναι μικρότερο από 1.500 kg. Τόνισε ότι θα «φοράει» το πλήρως υβριδικό κινητήριο σύνολο E-Tech full hybrid 145, συνδυάζοντας την οδηγική απόλαυση με την οικονομία καυσίμου.

Εμφανισιακά θα ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία του brand, ενώ το εσωτερικό θα ικανοποιεί τις ανάγκες μιας οικογένειας, τόσο από πλευράς χώρων για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Επιπλέον, θα είναι εξοπλισμένο με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα τη νέας γενιάς πανοραμική οροφή Solarbay η οποία γίνεται αδιαφανής χωρίς την ύπαρξη περσίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Ελλάδα το νέο Renault Arkana - Πιο φθηνό από τον προκάτοχό του (τιμές)

Test Drive: νέο Renault Clio TCe 100 LPG - Δοκιμάζουμε το εξαιρετικά οικονομικό σε κατανάλωση γαλλικό μοντέλο

Renault Twingo: O «fake» αεραγωγός στο καπό που προκάλεσε απορίες - Αυτός είναι ο ρόλος του