Renault Kardian: Αποκάλυψη για το νέο συμπαγές SUV (video-photos)


To ολοκαίνουριο B-SUV εφοδιάζεται με turbo κινητήρα 1,0 L που αποδίδει 125 PS και συνοδεύεται από 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: RENAULT MEDIA
  • 25/10/2023

Η Renault παρουσίασε επίσημα το ολοκαίνουριο Kardian, το B-SUV με το οποίο φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των συμπαγών οχημάτων.

Η αποκάλυψη του νέου οχήματος ελεύθερου χρόνου, που έγινε στο Rio de Janeiro, σηματοδοτεί την «επίθεση» της γαλλικής φίρμας στις διεθνείς αγορές. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, πριν «φτάσει» και σε άλλες, μη ευρωπαϊκές, αγορές.

Στην «καρδιά» του συμπαγούς SUV βρίσκεται ένας 3κυλινδρος turbo κινητήρας 1,0 L που αποδίδει 125 PS και 220 Nm και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Με μήκος 4,12 m και 13 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), εισάγει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault στις εκτός Ευρώπης αγορές, το καινούριο λογότυπο και το χαρακτηριστικό φωτιστικό μοτίβο.

Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουν στην εμφάνισή του είναι οι ζάντες 17 ιντσών, ενώ στον εξοπλισμό του υπάρχουν 6 αερόσακοι, drive modes μέσω του συστήματος MULTI-SENSE αλλά και 8 διαφορετικοί εσωτερικοί φωτισμοί.

Το Kardian θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στην Curitiba της Βραζιλίας και στη συνέχεια στο εργοστάσιο της Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Renault παρουσίασε και το αναπτυξιακό της σχέδιο για τις αγορές εκτός Ευρώπης, με καταληκτικό χρονικό ορίζοντα το 2027. Το Kardian είναι το πρώτο από τα 8 ολοκαίνουρια μοντέλα που θα παρουσιαστούν στις διεθνείς αγορές και βάζει τη βάση για την «επίθεση» και στα C και D segments, όπως επεσήμανε ο CEO της Renault, Fabrice Cambolive.

Το «International Game Plan 2027», που εντάσσεται μέσα στο σχέδιο «Renaulution» που έχει ήδη παρουσιαστεί στην Ευρώπη, περιλαμβάνει την επένδυση από την Renault 3 δισ. ευρώ για το λανσάρισμα των 8 μοντέλων στις εκτός Γηραιάς Ηπείρου αγορές, 5 εκ των οποίων θα είναι στις μικρομεσαίες και οικογενειακές κατηγορίες οχημάτων.

Εκτός Ευρώπης, στόχος είναι μία στις τρεις πωλήσεις οχημάτων να αφορά υβριδικές ή αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2027. Για να πετύχει αυτό το στόχο, η Renault θα βασιστεί σε δύο πλατφόρμες. Η νέα αρθρωτή αρχιτεκτονική του Ομίλου, εξαιρετικά ευέλικτη, αρθρωτή και ικανή να φιλοξενήσει αμιγώς θερμικά, ήπια υβριδικά, υβριδικά, LPG και οχήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως καύσιμο την αιθανόλη. Θα «τοποθετηθεί» σε Λατινική Αμερική, Μαρόκο, Τουρκία και Ινδία και θα μπορεί να κατασκευάσει οχήματα μήκους μεταξύ 4 και 5 μέτρων, με μεταξόνιο από 2,6 έως 3 μέτρα.

Επιπλέον, η πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA), σε συνεργασία με την Geely, αφιερωμένη στα D και E segments, θα έχει «έδρα» στη Νότια Κορέα.

Η Renault προσβλέπει στο διπλασιασμό των καθαρών εσόδων ανά μονάδα πωλήσεων εκτός Ευρώπης έως το 2027, σε σύγκριση με το 2019. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε το Niagara Concept, ένα pick-up που ενσωματώνει την τετρακίνητη E-Tech υβριδική τεχνολογία και «προλογίζει» την επόμενη γενιά των μοντέλων της, τα οποία θα κυκλοφορήσουν έως το 2027 μακριά από την Γηραιά Ήπειρο.