Renault Twingo: O «fake» αεραγωγός στο καπό που προκάλεσε απορίες - Αυτός είναι ο ρόλος του


Η Renault παρουσίασε το νέο Twingo, που σχεδιαστικά παραπέμπει στο πρώτο μοντέλο. Ωστόσο στη θέση των 3 εισαγωγών αέρα εμφανίστηκε ένα νέο χαρακτηριστικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: RENAULT
  • 16/11/2023

H αποκάλυψη του νέου Renault Twingo ήταν μία από τις κορυφαίες στιγμές της Capital Market Day που διοργάνωσε η γαλλική φίρμα για την παρουσίαση της στρατηγικής και των στόχων της Ampere, της νεοσύστατης εταιρείας EV και λογισμικού του Ομίλου Renault.

Το εμβληματικό αυτοκίνητο πόλης, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1993, εξασφάλισε την παραμονή του στην γκάμα των μοντέλων σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή. Η σχεδίαση του (concept car) παραπέμπει σε πολλά σημεία στο αρχικό mini που «τάραξε τα νερά» με την εμφάνισή του πριν από 30 χρόνια.

Τόσο η συνολική σιλουέτα του, όσο και το σχήμα των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων, αποτίει «φόρο τιμής» στις ρίζες του, ασφαλώς με την απαραίτητη προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα του design αλλά και της τεχνολογίας (LED φωτιστικά σώματα).

Ωστόσο, ένα σημείο που κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον και προκάλεσε περιέργεια ήταν στο δεξί τμήμα του καπό, ακριβώς κάτω από το παρμπρίζ. Πρόκειται για το σημείο εκείνο που το πρώτο Twingo διέθετε τις τρεις εισαγωγές αέρα. Η φιλοσοφία και η εμφάνιση του νέου EV παραπέμπει σε αυτές, όμως στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Renault, στις πρώτες δύο εξ’ αυτών υπήρχε από ένα νούμερο και στην τρίτη ένα σύμβολο. Το συνολικό αποτέλεσμα ήταν: 92%.

Αν και οι Γάλλοι δεν ανέφεραν κάτι επισήμως - άλλωστε ελάχιστες πληροφορίες έδωσαν συνολικά για το νέο EV - όλα δείχνουν ότι πρόκειται για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Τουλάχιστον σε αυτό συμφωνούν αρκετά δημοσιεύματα από το εξωτερικό.

Βέβαια, αν η συγκεκριμένη επιλογή «περάσει» και στο Twingo που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους, είναι κάτι που θα χρειαστεί να περιμένουμε τουλάχιστον 2 χρόνια, διάστημα στο οποίο ο CEO του Renault Group, Luca De Meo, δεσμεύτηκε ότι θα χρειαστεί για να βγει από τη γραμμή παραγωγής.

Το εμπορικό του λανσάρισμα αναμένεται το 2026, με τη γαλλική φίρμα να στοχεύει σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, κάτω από 20.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό το ποσό οι διάφορες επιδοτήσεις που μπορεί να υπάρχουν ανάλογα την αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δοκιμάζουμε τα Renault Twingo 1.0 SCe 65 & Renault Scenic 1.3 TCe 140

«Αντάλλαξες Ferrari με Twingo» - H Shakira «σφάζει» τον Pique στο νέο της τραγούδι (video)

2007: Το Renault Twingo επιστρέφει ...δριμύτερο