Elon Musk: Η Tesla έφτασε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας


Στο χείλος του γκρεμού έφτασε η Tesla την εποχή που επιχειρούσε να κλιμακώσει τους ρυθμούς παραγωγής του Model 3 σύμφωνα με τον ιδρυτή της καλιφορνέζικης φίρμας Elon Musk.

  • 4/11/2020

Ο Elon Musk έχει τον τρόπο να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, καθιστώντας τον το αγαπημένο παιδί των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην αμερικανική ήπειρο.

Δεν είναι βέβαια λίγες εκείνες οι περιπτώσεις που οι πράξεις τους και τα λεγόμενά του αποκτούν… διεθνείς προεκτάσεις, ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία τοποθετούνται και οι πρόσφατες δηλώσεις, με τις οποίες αποκαλύπτεται ότι η καλιφορνέζικη φίρμα έφτασε μια ανάσα από την χρεωκοπία.

Ο Elon Musk έδωσε έναν δραματικό τόνο σε εκείνη την περίοδο που η Tesla επιχειρούσε να κλιμακώσει τον ρυθμό της παραγωγής του Model 3 ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στη θεαματική ζήτηση και να εξαργυρώσει τη δημοφιλία του πιο προσιτού μοντέλου στην γκάμα της, βάζοντας στα ταμεία της ζεστό χρήμα.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, η χρεωκοπία της Tesla ήταν μόλις έναν μήνα μακριά, γεγονός που εξηγεί την προχειρότητα με την οποία το Model 3 βρέθηκε στη γραμμή παραγωγής, η οποία εκ των υστέρων μεταφράστηκε σε τραγελαφικά προβλήματα αξιοπιστίας που σε μεγάλο βαθμό εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου.