Ένα ακόμη teaser για το Skoda Enyaq iV


Δεν απομένουν παρά ημέρες από την επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου της Skoda και η εταιρία αναζωπυρώνει συνεχώς το ενδιαφέρον του κοινού με τη δημοσίευση διαφόρων teaser.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 19/8/2020

Ουσιαστικά δεν έχει κλείσει ακόμα εβδομάδα από το προηγούμενο σκίτσο που διέρρευσε η Skoda, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ. Εν μέρει όμως μπορούμε να καταλάβουμε όλη αυτή την πρεμούρα, αφού το Enyaq iV είναι ένα σημαντικό μοντέλο για αυτή. Το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB (από το Γερμανικό Modularer E-Antriebs-Baukasten) και θα έχει μήκος 4,65 μέτρα.

Με το νέο teaser η εταιρία επιχειρεί να δώσει μερικές πληροφορίες γύρω από τα φωτιστικά σώματα. Όπως φαίνεται, μπροστά θα διαθέτει τεχνολογία full-LED matrix, με κύριες μονάδες LED εξαγωνικού σχήματος. Αυτές μάλιστα θα συνεχίζουν στο πλάι, με λεπτά φώτα ημέρας που θυμίζουν κάτι σαν βλεφαρίδες, έτσι ώστε να αποδίδεται μία εικαστικά ολοκληρωμένη εικόνα.

Η ίδια η Skoda αναφέρει ότι για το σχεδιασμό τους, όπως και για αυτόν των πίσω φωτιστικών σωμάτων, επηρεάστηκε από την ιστορία και την τέχνη των κρυστάλλων Βοημίας. Αυτό γίνεται πιο εμφανές πίσω, όπου χρησιμοποιεί «ακριβείς γραμμές, γεωμετρικές διευθετήσεις» και «εξαιρετικά διαφανείς γυάλινες επιφάνειες» για τη δημιουργία «συνεχώς μεταβαλλόμενων όψεων».

Το Enyaq iV προγραμματίζεται να παρουσιαστεί επίσημα την πρώτη Σεπτεμβρίου, στην Πράγα. Ως εκ τούτου, εάν δεν υπάρξει κανένα ακόμα teaser θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τότε, όπου θα επανέλθουμε με ένα σαφώς πιο πλούσιο άρθρο, όπου θα παρουσιάζουμε όλες τις πτυχές του «ID.4» των Τσέχων.