Η Skoda σκιτσάρει το ηλεκτροκίνητο Enyaq iV


Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην παγκόσμια πρεμιέρα του βρίσκεται το ηλεκτροκίνητο Skoda Enyaq iV, η έκδοση παραγωγής του οποίου θα αποκαλυφθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

  • 12/8/2020

Μια σαφέστερη εικόνα για το πώς θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής του πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV στην ιστορία της μάς δίνει η Skoda, δημοσιεύοντας σκίτσα του πολυαναμενόμενου Enyaq iV.

Το Skoda Enyaq iV πρόκειται να αποκαλυφθεί επισήμως την 1η Σεπτεμβρίου σε μία εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό κύκλο στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα.

To ηλεκτροκίνητο SUV της Skoda θα φτάνει σε μήκος τα 4,65 μέτρα, μεταφράζοντας τις πληθωρικές διαστάσεις του σε γενναιόδωρους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Ενδεικτικά να αναφέρουν ότι ο όγκος του χώρου αποσκευών θα ξεκινά από τα 585 λίτρα, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι η ηλεκτροκίνητη φύση του SUV της Skoda ελάχιστα έχει επηρεάσει τα χωροταξικά δεδομένα του.

Στην έκδοση με τον έναν κινητήρα ο οποίος θα κινεί τους πίσω τροχούς, η αυτονομία του Skoda Enyaq iV θα φτάνει τα 500 χιλιόμετρα. Αντιστοίχως, οι τετρακίνητες εκδόσεις RS με τους δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 302 ίππων θα διαθέτουν αυτονομία 460 χιλιομέτρων.

Συνολικά θα υπάρξουν πέντε διαφορετικές εκδόσεις του αυτοκινήτου, οι οποίες θα διαφοροποιούνται βάσει της ισχύς αλλά και της ενεργειακής χωρητικότητας των μπαταριών ιόντων λιθίου.

Η παραγωγή του Skoda Enyaq iV θα ξεκινήσει στα τέλη της χρονιάς και η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στους πρώτους μήνες του 2021.