Ένα αλλιώτικο drag race: Ένα Mazda MX-5 απέναντι σε ένα Honda buggy στο χώμα (video)


Η ομάδα των Hoonigan οργάνωσε ένα drag race στο χώμα ανάμεσα σε ένα τροποποιημένο Mazda MX-5 και ένα Sandrail με κινητήρα Honda.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Hoonigan/YouTube
  • 6/11/2023

Οι Hoonigan είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν θέαμα με τον πλέον αντισυμβατικό και συνάμα ενδιαφέροντα τρόπο. Το νέο τους βίντεο στο κανάλι που διατηρούν στο YouTube αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο drag race ανάμεσα σε ένα Mazda MX-5 που έχει μετατραπεί σε buggy και ένα Sandrail με κινητήρα Honda K.

Το MX-5, που έχει εμφανείς διαφοροποιήσεις σε σχέση με την πρότερη κατάστασή του, έχει και το προβάδισμα στον τομέα των αναρτήσεων, με ελατήρια Fox 2.0 πίσω και αποσβεστήρες της Koni στο εμπρός μέρος. Φέρει κινητήρα 1,8 L και 5τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και ελαστικά της BFGoodrich. Ωστόσο, φαίνεται να υστερεί στον τομέα της σχέσης ισχύος προς βάρος, με συντελεστή 0,135.

Κι αυτό γιατί το Sandrail έχει νέο κινητήρα από τη σειρά K της Honda, που μπορεί να αποδώσει 132 PS στον τροχό, αύξηση της τάξης του 30% χάρη στον supercharger της Jackson Racing. Υστερεί, όμως, στην οδηγησιμότητα με σαφώς υποδεέστερο σύστημα αναρτήσεων.

Με όλα αυτά τα στοιχεία ως δεδομένα, το αποτέλεσμα της ιδιότυπης αυτής κόντρας έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mazda: «Έρχονται συναρπαστικές ειδικές εκδόσεις για το MX-5»

Η απόλυτη κόντρα: Bugatti Veyron εναντίον Red Bull F1 car και ένα αυτοκίνητο-έκπληξη στο 400άρι (video)