Ένα αυτόνομο Hyundai Ioniq 5 κάνει… delivery!


Στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών ανοίγει μία νέα σελίδα στην παράδοση φαγητού. Το αυτόνομο ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 παραδίδει την παραγγελία στους πελάτες εντελώς… μόνο του.

  • 17/5/2022

Η αμερικάνικη εταιρεία παράδοσης τροφίμων Uber Eats στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια είναι ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον της παράδοσης φαγητού. Τα αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να είναι ο τρόπος που στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα λαμβάνουμε την παραγγελία μας στο σπίτι ή στο γραφείο μας.

Η εταιρεία παράδοσης τροφίμων Uber Eats και η Motional ξεκίνησαν από σήμερα να λειτουργούν την αυτοματοποιημένη υπηρεσία παράδοσης τροφίμων. Οι δυο εταιρείες ανακοίνωσαν την συνεργασία τους τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα επιτρέψει στην Motional και την Uber να μελετήσουν την τεχνολογία παράλληλα με τη ζήτηση των καταναλωτών. Οι δύο εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να δουν επίσης πώς αλληλεπιδρούν οι καταναλωτές με το αυτόνομο όχημα.

Η υπηρεσία παράδοσης λειτουργεί ειδοποιώντας το εστιατόριο όταν το αυτόνομο όχημα φτάσει στην καθορισμένη τοποθεσία παραλαβής. Υπάρχει μια ειδικά σχεδιασμένη θήκη στο πίσω κάθισμα για το φαγητό. Όταν το όχημα φτάσει στην τοποθεσία παράδοσης, ειδοποιεί τον πελάτη, ο οποίος μπορεί να ξεκλειδώσει το όχημα μέσω της εφαρμογής Uber Eats και να παραλάβει την παραγγελία του.

Η Motional είναι μία κοινοπραξία μεταξύ της Aptiv και της Hyundai και χρησιμοποιεί τα αμιγώς ηλεκτρικά Hyundai Ioniq 5 για τα οχήματα παράδοσης, τα οποία η εταιρεία τροποποίησε κατάλληλα για να ενσωματώσουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Ενώ η εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία στη μετακίνηση επιβατών, η αυτοματοποιημένη υπηρεσία παράδοσης τροφίμων είναι η πρώτη της απόπειρα στην εκτέλεση εμπορικών παραδόσεων. Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά που η Uber Eats συνεργάζεται με μία εταιρεία αυτόνομων οχημάτων για παραδόσεις φαγητού.

Για να τρέξει το πιλοτικό πρόγραμμα χρειάστηκαν μήνες προετοιμασίας, στους οποίους η Motional μελέτησε κάθε πιθανό σημείο της διαδρομής παράδοσης από άκρο σε άκρο της πόλης για να διασφαλιστούν οι ασφαλείς, αποτελεσματικές και αξιόπιστες παραδόσεις για την έναρξη της υπηρεσίας.