H Aston Martin DBX θα αποκτήσει και άλλους κινητήρες


Το βέβαιο είναι πως η DBX δεν θα μείνει στη μια και μόνη έκδοσή της που παρουσιάστηκε επίσημα. Το ερώτημα είναι αν οι καινούργιες θα 8-κύλινδρες ή 12-κύλινδρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/11/2019

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την επίσημη παρουσίαση της DBX, της νέας Aston Martin και πρώτου SUV στην μακροχρόνια ιστορία της παραδοσιακής βρετανικής εταιρείας και ήδη έχει ξεκινήσει η φημολογία και για επιπλέον εκδόσεις της. Σε ότι αφορά τους κινητήρες της.

Εν μέρει αυτό ξεκίνησε και από δηλώσεις του επικεφαλής της μάρκας Andy Palmer, ο οποίος είπε πως κάθε μοντέλο της μάρκας θα διαθέτει και μια κορυφαία από πλευράς απόδοσης έκδοση AMR. Φυσικά στα μοντέλα αυτά περιλαμβάνει και η DBX, ενώ πρόσθεσε πως το SUV θα αποκτήσει και άλλους κινητήρες.

Πρώτος υποψήφιος ο V12 των 5.200 cc της μάρκας με τα διπλά turbo, ο οποίος φυσικά και χωράει κάτω από το μακρύ καπό της DBX. Στην DB11 αποδίδει 608 PS και 700 Nm, ενώ στην DB11 AMR η ισχύς ανεβαίνει στα 639 PS και η ροπή μένει η ίδια.

Ακόμα πάντως και αν η απόδοση του V12 δεν ανέβει κοντά στα 640 PS θα πρόκειται για μια σημαντική ενδυνάμωση σε σχέση με τα 550 PS του V8, η οποία θα έχει φυσικά θετικό αντίκτυπο και στις επιδόσεις.

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να χρησιμοποιηθεί μια πιο ισχυρή εκδοχή του V8 των 4.000 cc της AMG. Σαν και αυτές π.χ. που παρουσιάστηκαν με την AMG GLE 63 στην έκθεση του Los Angeles, που αποδίδουν 571 PS (στάνταρ εκδοχή) και 612 PS (έκδοση 63 S).