Ένα ντοκιμαντέρ για το αυτοκίνητο του Batman από τη Warner Bros


Για το ποια είναι η καλύτερη ταινία Batman γίνεται κατά καιρούς μεγάλη κουβέντα, ανάμεσα στις παρέες. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο του ανθρώπου-νυχτερίδα;

  • 18/5/2020

Με ένα ντοκιμαντέρ, διάρκειας σχεδόν μίας ώρας, η Warner Bros επιχειρεί να ρίξει φως στην ιστορία του οχήματος που χρησιμοποιεί ο ήρωας της DC. Το ίδιο το στούντιο έχει χρησιμοποιήσει 5 διαφορετικά Batmobiles, ενώ μία σειρά από άλλα έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς και στα έντυπα κόμικς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το πρώτο Batmobile, που χρησιμοποιήθηκε το 1966 για την ταινία Batman: The Movie. Αυτό βασιζόταν σε ένα Lincoln Futura του 1955 και κατάφερε να παραμείνει στην επικαιρότητα μέχρι τη δεκαετία του 1980! Σε ένα βαθμό την αισθητική και τις δυνατότητες του Batmobile τις όριζε ο σκηνοθέτης, λαμβάνοντας υπόψη τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό περιγράφονται τα χαρακτηριστικά του κάθε αυτοκινήτου, καθώς και διάφορες λεπτομέρειες από την κατασκευή τους. Επίσης, μιλάνε σχετικά οι Chris Nolan, Joel Schumacher και Tim Burton, για το πώς προσέγγισαν στις ταινίες τους το αυτοκίνητο του Batman. Συνεντεύξεις υπάρχουν ακόμα από μέλη των συνεργείων αλλά και από ηθοποιούς, όπως ο Christian Bale του The Dark Knight και ο Adam West των ταινιών των ‘60s. Αξίζει τον κόπο μία ώρα από τη ζωή σας για να δείτε όλη αυτή την ιστορία.