Ένα pickup για όλους από την Renault-Dacia!


Στη γραμμή παραγωγής θα περάσει η pickup εκδοχή του νέου Dacia Duster ξεκινώντας την πορεία του από την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

  • 6/2/2021

Ο κύβος ερρίφθη. Η δεύτερη γενιά του Dacia Duster περνά στην παραγωγή ως ένα συμπαγών διαστάσεων pickup, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του αλλά και τη δημοφιλία σε αγορές όπου η σχέση αξίας-τιμής διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι φήμες ότι το νέο Dacia Duster θα μετασχηματιστεί σε ένα αυθεντικό pickup επέστρεφαν κατά καιρούς στο προσκήνιο της επικαιρότητας, με τη ρουμανική φίρμα να τις συντηρεί με τον τρόπο της.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στη Ρουμανία προσφέρεται ήδη η pickup εκδοχή του νέου Dacia Duster, η οποία απευθύνεται στην τοπική αγορά και έχει εξελιχθεί από την Romturingia, μια εταιρεία που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους μετατροπές.

Η περίπτωση του νέου Duster Oroch είναι τελείως διαφορετική καθώς πρόκειται να ξεκινήσει την πορεία του από την Λατινική Αμερική φέροντας το έμβλημα της Renault και προσφέροντας εκδόσεις μονής και διπλής καμπίνας.

Για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης του 1,6 λίτρου θα αποτελέσει τη βάση στην γκάμα του Duster Oroch, ωστόσο, αν και εφόσον η pickup εκδοχή του δημοφιλούς SUV καταφέρει να φτάσει ως την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, κάτω από το καπό του θα βρεθούν τα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα του 1,0 και του 1,3 λίτρου.

Οι πληροφορίες θέλουν το νέο Duster Oroch να περνά στην παραγωγή το 2022, αντικαθιστώντας το υπάρχον μοντέλο, η βασική έκδοση του αυτοκινήτου ξεκινά μόλις από τα 15.000 δολάρια στην έκδοση single cab.