Το Dacia Duster τώρα και σε pickup!


Η Dacia φαίνεται να έχει πάρει φωτιά με το σχεδιασμό νέων μοντέλων, καθώς λίγο μετά το Spring, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, παρουσιάζει και ένα pick-up, βασισμένο στο Duster.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 22/10/2020

Ίσως να φταίει η τεχνογνωσία και οι «πλάτες» της Renault, ίσως πάλι το γεγονός ότι η ίδια η εταιρία καταφέρνει και κατασκευάζει αξιοπρεπή αυτοκίνητα, με πολύ ανταγωνιστική τιμή για τα όσα προσφέρουν. Όπως και να έχει, η Dacia βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μία τροχιά ανάπτυξης και αυτό δεν φαίνεται μόνο από τις πωλήσεις αλλά και από τα νέα μοντέλα που παρουσιάζει στη γκάμα της.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αποκάλυψε τα νέα Sandero και Logan, τα οποία θα κατασκευάζει στο Μαρόκο. Μερικές εβδομάδες αργότερα, πάλι, ήταν η σειρά του Spring, του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, που θα κατασκευάζεται στην Κίνα, στην ίδια γραμμή παραγωγής με το Renault City K-ZE. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα pick-up που βασίζεται στο δημοφιλές της SUV, Duster.

Το εν λόγω όχημα, σε αντίθεση με τα προαναφερόμενα, δεν φιλοδοξεί να κάνει διεθνή καριέρα. Τουλάχιστον όχι εξαρχής, καθώς κανένας δεν ξέρει αν τελικά η ζήτηση αλλάξει τα πλάνα της εταιρίας. Το Duster pick-up θα κατασκευάζεται στη Ρουμανία (σε συνεργασία με την Romturingia, μία εταιρία με εμπειρία σε τέτοιου είδους μετατροπές) και θα απευθύνεται στην τοπική αγορά.

Αισθητικά δείχνει αρκετά όμορφο, ενώ μοιράζεται τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με το Duster. Αντί όμως να συνεχίζει η καμπίνα, από τη μέση και πίσω βλέπουμε μία καρότσα με μήκος 1,65 μέτρα, η οποία μπορεί να μεταφέρει βάρος έως 500 κιλά.

Φυσικά το αυτοκίνητο θα διαθέτει τετρακίνηση, ενώ κάτω από το καπό του θα φιλοξενεί ένα Blue dCi turbodiesel κινητήρα της Renault, απόδοσης 115 ίππων. Ενδεικτικά, η τιμή του στη Ρουμανία θα ανέρχεται στα 22.546 ευρώ.