Ένα σπάνιο αγωνιστικό Nissan 300ZX του 1990 προς πώληση


Δεν συμβαίνει συχνά ένα επιτυχημένο αυτοκίνητο IMSA να διατίθεται στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αλλά σε αυτή την περίπτωση μιλάμε ακριβώς για ένα τέτοιο όχημα!

  • 19/5/2021

Αυτό το Nissan 300ZX IMSA GTO του 1990 πρόσφατα καταχωρήθηκε σε αγγελία προς πώληση. Η ιστορία πίσω από αυτό το αυτοκίνητο έχει ενδιαφέρον, οπότε μακάρι να αποκτηθεί από έναν γνώστη κλασσικών αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Είναι ένα από τα εφτά Z32 αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από την Clayton Cunningham Racing για τον διαγωνισμό IMSA GTO. Το αμάξωμά του είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και διαθέτει τα «διακριτικά» του κόκκινου, άσπρου και μπλε χρώματος με τα οποία είχε τρέξει και σε αγώνα, όπως και τις 18άρες ζάντες διαστάσεων 12 ιντσών εμπρός και 14,5 ιντσών πίσω.

Η αγγελία αναφέρει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πήρε την πρώτη του νίκη το 1990 στο Del Mar. Την επόμενη χρονιά ο Steven Millen τερμάτισε δεύτερος στον 12ώρο αγώνα του Sebring. Κατά την διάρκεια του 1991 το αυτοκίνητο αυτό νίκησε αρκετούς αγώνες, όπως το Miami, Mospot 300 km, New Orlean, Portland, Road America και Watkins Glen των 500 km.

Την δύναμή του την αντλεί από έναν 3λιτρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα με αεραγωγούς από ανθρακόνημα, 2 εναλλάκτες, σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμου και αλουμινένιο ψυγείο. Διαθέτει συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων το οποίο στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.