Ένα σπέσιαλ Honda Civic Type R από την Mugen


Η γιαπωνέζικη εταιρία tuning το τερματίζει με το κιτ αναβάθμισης FK8.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MUGEN
  • 6/7/2020

Κάποιοι θεωρούν πως η σχεδίαση του Civic είναι too much, άλλοι το θέλουν ακόμη πιο εμφατικό. Σε αυτούς προφανώς απευθύνεται και η Mugen που είναι ο επίσημος tuner της Honda. Μάλιστα αν δεν το γνωρίζετε την ίδρυσε ο ίδιος ο Hirotoshi Honda, ο γιος του αείμνηστου Soichiro.

Όπως μπορείτε να δείτε rο κιτ αναβάθμισης FK8 περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, πλαϊνά σπόιλερ και ένα πίσω μεγάλο διαχύτη. Όλα τα λεφτά είναι η τεράστια XXL φτερούγα στο πίσω μέρος κατασκευασμένη από κάρμπον. Ακόμα και τα νέα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες είναι από κάρμπον. 

Όπως και το ολοκαίνουργιο καπό με την εισαγωγή αέρα στο μέσο του θυμίζοντας μας άλλες εποχές, τότε που το turbo ήταν κάτι εξεζητημένο. Φυσικά υπάρχουν διπλές απολήξεις και ειδικής σχεδίασης σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών με ενισχυμένα τακάκια. Πάντως, δεν υπάρχουν αλλαγές στα μηχανικά μέρη και συγκεκριμένα στο δίλιτρο VTEC.

H Mugen δεν ανακοινώνει αν το κιτ της είναι διαθέσιμο και εκτός ιαπωνικής αγοράς. Αλλά κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται αφού όταν μπορεί να αποσταλεί και η τοποθέτησή του να γίνει σε πιστοποιημένα σημεία της Honda ή του βελτιωτή.