Ένα Toyota Supra MkIV πλένεται για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια (video)


Μετά από σχεδόν 15 χρόνια κι αρκετή μούχλα στο εξωτερικό και το εσωτερικό του, αυτό το Toyota Supra Turbo MkIV θα λάβει το πρώτο πλύσιμο.

  • ΦΩΤΟ: WD DETAILING - YOUTUBE
  • 23/3/2024

Το Toyota Supra είναι ένα από τα supercars της JDM που έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στη λίστα με τα πιο θρυλικά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία του γενιά, είναι ένα αυτοκίνητο που κάνει κεφάλια να γυρίσουν όπου κι αν βρεθεί.

Ιδιαίτερα όμως, η γενιά MkIV θεωρείται από τους petrolheads ίσως η πιο εμβληματική όλων. Ακόμη και σήμερα, πολλά παραδείγματά της πωλούνται έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ, αφού ο καθένας θα ήθελε να έχει ένα από αυτά στην προσωπική του συλλογή.

Κι όμως, ένας ιδιοκτήτης δε φάνηκε να εκτιμά το γεγονός ότι είχε στην κατοχή του μία από τις μονάδες της Turbo έκδοσης του μοντέλου. Η ομάδα του καναλιού WD Detailing βρήκε το όχημα παρατημένο στην αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη, ο οποίος μάλιστα μίλησε μαζί τους, επιεβεβαιώνοντας κάποια στοιχεία σχετικά με αυτό.

Ανέφερε ότι είναι μοντέλο του 1995, όμως εκείνος το αγόρασε το 2001 και σταμάτησε να το χρησιμοποιεί περίπου το 2011, επειδή έκανε παιδιά, κι ομολογουμένως, το Supra δε φημίζεται ως οικογενειακό αυτοκίνητο.

Οι ειδικοί της WD Detailing χρειάστηκε να καθαρίσουν εκτενώς τόσο το εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό, αφού οι περισσότερες επιφάνειες ήταν καλυμμένες με μούχλα, ενώ βρήκαν κι αρκετές ποντικοφωλιές στην καμπίνα, τον χώρο του κινητήρα και το πορτπαγκάζ. Σύμφωνα με τους ίδιους, η πλήρης αποκατάσταση του Toyota Supra διήρκησε περίπου 13 ώρες.

Δυστυχώς, οι ιδιοκτήτες του καναλιού δεν μπόρεσαν να εκκινήσουν τον εμβληματικό κινητήρα 2JZ του οχήματος, όμως εκτιμούν ότι δε θα χρειαστούν πολλές εργασίες για να ξαναζωντανέψει. Ο ιδιοκτήτης θέλει να μπορέσει να οδηγήσει και πάλι το αγαπημένο του αυτοκίνητο, κι ορκίστηκε να μην το ξαναφήσει να φτάσει στην κατάσταση που το βρήκε η WD Detailing.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε αυτό το παρατημένο χωράφι έχουν «πεθάνει» Corvette και Supra (video)

Η νέα, ειδική έκδοση της Toyota GR Supra GT4 προκαλεί εγκεφαλικά (photos)

Το μηχανικό κιβώτιο δεν πεθαίνει: Ανάρπαστη η χειροκίνητη έκδοση του Toyota GR Supra