Η νέα, ειδική έκδοση της Toyota GR Supra GT4 προκαλεί εγκεφαλικά (photos)


Η Toyota γιορτάζει την παραγωγή 100 μονάδων της αγωνιστικής GR Supra GT4 Evo και προικίζει το νόμιμο για τον δρόμο μοντέλο με μια ειδική έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA GERMANY MEDIA
  • 5/12/2023

Η πέμπτη γενιά της Toyota Supra έκανε ντεμπούτο το 2019, με τους Ιάπωνες να δημιουργούν αρκετές ειδικές εκδόσεις έκτοτε. Μια από αυτές ήταν η Toyota GR Supra GT4 100 Edition, με την οποία η αυτοκινητοβιομηχανία γιόρτασε την παράδοση της 100ής μονάδας. Μια άκρως περιορισμένης διαθεσιμότητας έκδοση, η οποία απευθυνόταν αποκλειστικά σε συλλέκτες.

Τώρα, η Toyota γιορτάζει την παραγωγή του 100ού οχήματος της αγωνιστικής GR Supra GT4 Evo με μία ακόμη ειδική έκδοση του νόμιμου για τον δρόμο μοντέλου, η οποία έχει την ονομασία GT4 100th Edition Tribute.

Είναι βασισμένη στην Lightweight εκδοχή της GR Supra, κληρονομώντας τον turbo κινητήρα 3,0 L και το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Το αμάξωμα έχει βαφεί στην ίδια απόχρωση με την έκδοση GR Supra GT4 100 Edition, Plasma Orange, ενώ έχει τυλιχθεί με αυτοκόλλητα σε χρυσούς και μαύρους χρωματισμούς. Φυσικά, από το καπό και τα πλαϊνά δε λείπουν τα ειδικά γραφικά «100th» που προδίδουν την ιδιαιτερότητά της.

Όσο για τις αναβαθμίσεις που έχει κάνει η Toyota, συμπεριλαμβάνονται καλύμματα καθρεπτών και αεροτομή κατασκευασμένα από ανθρακόνημα και μαύρες δαγκάνες φρένων. Εκτός αυτού, έχει προστεθεί ανάρτηση Bilstein Evo T1 με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ 10 επιπέδων, η οποία μειώνει την απόσταση του πατώματος από το έδαφος έως και 35 mm. Οι τροχοί είναι διά χειρός Protrack One, ενώ στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης Milltek.

Αυτή τη στιγμή, μπορεί κανείς να θαυμάσει από κοντά τη GR Supra GT4 100th Edition Tribute στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Essen στη Γερμανία έως και τις 10 Δεκεμβρίου. Μόλις 100 μονάδες θα κατασκευαστούν και το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην Ευρώπη, με την τιμή στη Γερμανία να ξεκινά από τα 68.900 ευρώ, δηλαδή 2.450 ευρώ περισσότερο από την Lightweight έκδοση της «συμβατικής» GR Supra.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Toyota GR Supra «αγριεύει» ακόμα περισσότερο με την «καυτή» έκδοση GRMN (photos)

Η αναβαθμισμένη Toyota GR Supra GT4 EVO δεν αστειεύεται (photos)

Η Toyota θα σου μάθει να ντριφτάρεις με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης (video)