Έναρξη παραγωγής του Toyota Yaris Cross. Πότε έρχεται στην Ελλάδα


Η Toyota ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του νέου Yaris Cross στο εργοστάσιο της στο Valenciennes της Γαλλίας. Πότε αναμένεται να έρθουν τα πρώτα αυτοκίνητα στην χώρα μας. 

  • 7/7/2021

Για την παραγωγή του compact SUV της ιαπωνικής φίρμας, όσο και του νέου Yaris, η Toyota προχώρησε σε επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ στη γραμμή παραγωγής, ανεβάζοντας την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της στις 300.000 μονάδες ετησίως.

Το Toyota Yaris Cross είναι το δεύτερο αυτοκίνητο της φίρμας που βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B για μοντέλα της κατηγορίας Β και θα διατίθεται τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Στη βασική έκδοση, το Yaris Cross εξοπλίζεται με τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης στα 1.500 κυβικά που αποδίδει 125 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Αυτή η έκδοση ξεκινά στη χώρα μας από τις 17.300 ευρώ.

Αναλυτικά οι τιμές του νέου Toyota Yaris Cross στην ελληνική αγορά.

 

Οι πωλήσεις του Yaris Cross θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από τον Αύγουστο, ενώ οι παραγγελίες στη χώρα μας έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να είναι στη χώρα μας τον προσεχή Οκτώβριο.