Ένας γύρος στο Nurburgring με την Bugatti Chiron Pur Sport (Video)


Η βόλτα στο κλασικό Nurburgring είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται με το πρωτότυπο της Bugatti Chiron Pur Sport.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.
  • 30/6/2020

Δοκιμές εξέλιξης και Nürburgring. Μια διαδικασία και μια πίστα που αποτελούν τον υπέρτατο συνδυασμό. Πόσο μάλλον όταν το αυτοκίνητο που υπόκειται σε αυτή είναι το πρωτότυπο της Bugatti Chiron Pur Sport, η οποία θα κατασκευαστεί μόλις σε 60 αριθμημένες μονάδες. 

Το hyper sports car μοντέλο της θρυλικής εταιρείας είναι στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης της δημιουργίας του και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει εντός του δεύτερου εξαμήνου του έτους. Η ομάδα εξέλιξης βρέθηκε στην λεγόμενη «Πράσινη Κόλαση» για να κάνει τις τελικές ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο. Εκεί προσκάλεσε τον Misha Charoudin, γνωστό για τα βίντεο που αναρτά στο «YouTube» από τα δρώμενα σε αυτή, να είναι συνοδηγός για έναν γύρο στην πίστα. Φυσικά, αυτός δεν έχασε τη ευκαιρία και κατέγραψε την τύχη που είχε, δίνοντας και σε εμάς τη δυνατότητα να δούμε πώς είναι η οδήγηση της Chiron Pur Sport σε αυτή. 

Το ξεχωριστό αυτοκίνητο θα κοστίζει τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ. Ο W16 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της έχει βελτιωθεί ώστε να έχει πιο σπορ χαρακτηριστικά σε σχέση με τη Chiron.Έτσι, αποδίδει τη μέγιστη ισχύ του κατά 200 rpm ψηλότερα, δηλαδή 1.500 PS/6.700-6.900 rpm. Το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων της Chiron Pur Sport έχει κατά 15% πιο «κοντή» κλιμάκωση, συγκριτικά. Σύμφωνα με την Bugatti, οι αλλαγές έχουν αποτέλεσμα κυρίως στη επιτάχυνση εν κινήσει. Όπως ανακοινώθηκε, το αυτοκίνητο για τα 60-120 km/h με έκτη σχέση επιταχύνεται σε κατά 3,0 sec ταχύτερα απ’ ό,τι η Chiron (4,4 sec έναντι 7,4 sec), ενώ, συνολικά, οι χρόνοι επιτάχυνσης εν κινήσει είναι κατά 40% ταχύτεροι, συγκριτικά.

Πάντως, η Chiron Pur Sport είναι ταχύτερη και κατά την επιτάχυνση από στάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία, για το 0-100 km/h χρειάζεται 2,3 sec (Chiron: 2,4 sec), ενώ για το 0-200 km/h, 5,9 sec (Chiron: 6,1 sec). Η τελική ταχύτητά της περιορίζεται στα 350 km/h, ενώ αλλαγές έχουν γίνει στα ελαστικά και στη ρύθμιση της ανάρτησης, ώστε να προσφέρει στον οδηγό μεγαλύτερη σπορ αίσθηση και καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε το βίντεο από το εσωτερικό της Chiron Pur Sport κατά τις δοκιμές της στο Nürburgring.