Ένας χειροποίητος simulator αποκλειστικά για Alfisti


Απολαύστε την εντυπωσιακή δημιουργία ενός Πολωνού φίλου της Alfa Romeo, ο οποίος ήθελε να οδηγεί όποιο αυτοκίνητο επιθυμούσε από το σαλόνι του σπιτιού του!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: INSTAGRAM
  • 2/12/2022

Ακούγοντας τη λέξη «προσομοιωτής», το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των φίλων του αυτοκινήτου είναι, ασφαλώς, η Formula 1. Οδηγοί αγώνων αλλά και δοκιμαστές περνούν πολλές ώρες δοκιμάζοντας τα μονοθέσια σε συγκεκριμένες πίστες, ώστε να εξασφαλιστεί, προκαταβολικά, το καλύτερο δυνατό set-up.

Ωστόσο, ακόμα και για τους... κοινούς θνητούς, υπάρχει τρόπος να μπορέσουν να αποκτήσουν την αίσθηση ενός αυτοκινήτου μέσα στο σπίτι τους. Κάτι που δεν μπορούν να το πετύχουν ακόμα και τα κορυφαία video games που σχετίζονται με τα αυτοκίνητα και έχουν εξαιρετικά γραφικά. Τη λύση βρήκε ένας Πολωνός petrolhead, ο οποίος κατασκεύασε τον δικό του simulator, όπως τον παρουσίασε στο λογαριασμό simalfaproject_sneyk23 στο Instagram!

Ο Adriano, λάτρης της Alfa Romeo και ιδιοκτήτης μιας 147, δημιούργησε σιγά-σιγά έναν προσομοιωτή χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από το εσωτερικό διαφόρων μοντέλων της ιταλικής μάρκας. Εστίασε περισσότερο στην αγαπημένη του Alfa Romeo Brera, με την κεκλιμένη κονσόλα.

Ο στόχος του ήταν να οδηγεί «διαφορετικά αυτοκίνητα χωρίς όρια», μέσα από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού του. Η διαδικασία της εξαιρετικής του δημιουργίας άρχισε με ένα απλό τιμόνι Logitech G29 και συνεχίστηκε, σταδιακά, με μία σειρά από άλλα εξαρτήματα.

Το cockpit προέρχεται από την Alfa Romeo 159/Brera και περιλαμβάνει ένα μεγάλο τμήμα του ταμπλό με τον πίνακα οργάνων, τους αεραγωγούς και ολόκληρη την κεντρική κονσόλα. Τα διάφορα χειριστήρια φωτίζονται με πορτοκαλί χρώμα, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στα αλουμινένια πεντάλ.

Ένα γνήσιο κάθισμα οδηγού τοποθετήθηκε στην κατασκευή, ενώ στη συνέχεια προστέθηκε και το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, το οποίο προέρχεται από την Alfa Romeo Giulia, τροποποιημένο για να μπορεί να είναι συμβατό με τις «απαιτήσεις» του simulator. Και επειδή ένα αυτοκίνητο πρέπει να είναι και ωραίο, ο Πολωνός κάλυψε τα εκτεθειμένα πάνελ με επένδυση, που θυμίζει εσωτερικό πραγματικού αυτοκινήτου.

Στην πράξη, το εγχείρημά του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπως μπορεί να δει κανείς και από τα σχετικά video που έχει αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Instagram. Ο προσομοιωτής είναι συμβατός τόσο με υπολογιστή όσο και με playstation και πλέον, σε επόμενο στάδιο, ο στόχος του είναι να δώσει «ζωντάνια» στο στροφόμετρο και στο ταχύμετρο του πίνακα οργάνων, «συνδέοντάς» τα με τις αντίστοιχες ενδείξεις του παιχνιδιού.

Πηγή: simalfaproject_sneyk23