Ένταλμα σύλληψης για την Carole Ghosn


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, οι εισαγγελικές αρχές της Ιαπωνίας εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης και για τη σύζυγο του Carlos Ghosn.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/1/2020

Όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία του Τόκιο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης της κυρίας Carole Ghosn, συζύγου του Calros Ghosn, σε περίπτωση που αυτή προσπαθήσει να μεταβεί στη χώρα του Ανατέλλοντος ηλίου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ως αιτία για την έκδοση του εντάλματος η ψευδομαρτυρία της στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που έγινε πέρυσι τον Απρίλιο, για τις κατηγορίες εναντίον του κ. Ghosn.

Η κυρία Carole Ghosn αντιμετωπίζει, επίσης, κατηγορίες ότι συνέβαλε στη μεταφορά του ποσού πέντε εκατομμυρίων δολαρίων από τα ταμεία της Nissan μέσω εταιρείας που είναι στο όνομά της. Η ίδια είχε εγκαταλείψει την Ιαπωνία πέρυσι όταν ο κ. Carlos Ghosn είχε τεθεί υπό επιτήρηση και περιορισμό και της είχε απαγορευθεί να συναντιέται με τον άντρα της. Οι ιαπωνικές αρχές την θεωρούν υπεύθυνη για τη διοργάνωση και υλοποίηση του σχεδίου διαφυγής του κ. Ghosn από την ασιατική χώρα στον Λίβανο. Ο ίδιος, με δήλωσή του, έχει πει ότι κανένα μέλος της οικογένειάς του δεν γνώριζε και δεν συμμετείχε στον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση του σχεδίου.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Ghosn χαρακτήρισε «θλιβερή» την έκδοση εντάλματος για την κυρία Carole Ghosn σημειώνοντας: «Την τελευταία φορά που ο Carlos Ghosn είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου, συνελήφθη ξανά. Αυτή τη φορά, μία ημέρα πριν μιλήσει σε δημοσιογράφους, όντας ελεύθερος, εξεδόθη το ένταλμα σύλληψης για τη σύζυγό του, μία θλιβερή πράξη». Όπως έχει ανακοινωθεί, ο κ. Ghosn έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για αύριο Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου.