Επένδυση 35 δις ευρώ από τη Hyundai


Όπως ανακοινώθηκε, τα ανώτατα στελέχη της Hyundai Motor Co. ενέκριναν την επένδυση περίπου 35 δισεκατομμυρίων ευρώ εντός της επόμενης πενταετίας, για την ανάπτυξη τεχνολογιών που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/3/2019

Η απόφαση της κορεατικής εταιρείας έχει να κάνει με τον διαμορφούμενο «μετασχηματισμό» της παγκόσμιας Αυτοκινητοβιομηχανίας προς τον εξηλεκτρισμό αυτής, καθώς και τη λεγόμενη «αυτόνομη οδήγηση».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αποφασίστηκε να διατεθούν 45,3 τρισεκατομμύρια γουόν (περίπου 35 δις ευρώ) μέχρι το 2023 για την ανάπτυξη τεχνολογιών και την απόκτηση τεχνογνωσίας που να αφορούν στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, την «αυτόνομη οδήγηση» αλλά και τις υπηρεσίες παροχής για τη μεταφορά επιβατών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ποσό αυτό θα είναι αυξημένο κατά 58% σε σχέση με αυτό που διατέθηκε ήδη την προηγούμενη πενταετία. Ο όμιλος Hyundai-KIA είναι ο πέμπτος σε μέγεθος κατασκευαστής αυτοκινήτων παγκοσμίως και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια έντονη κινητικότητα σε ό,τι αφορά τα καινούργια μοντέλα, την αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής αυτών, την τεχνολογική εξέλιξη και τις πωλήσεις στην Ευρώπη. Ωστόσο, αυτές σε ΗΠΑ και Κίνα έχουν βραδύνει σε ρυθμό τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό έκανε τους ιθύνοντες του Ομίλου να προετοιμάζουν το επόμενο «βήμα» προς τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων τους. 

Βάσει όσων ανακοινώθηκαν, η Hyundai θα παρουσιάσει νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και Plug-in Hybrid εκδόσεις των ήδη υπαρχόντων ενώ υπολογίζει ότι, χάρη σε αυτά, θα επιτύχει να έχει λειτουργικό κέρδος 7,0% το 2022.