Επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια του Range Rover


Το Range Rover συμπληρώνει εφέτος 50 χρόνια από την παρουσίασή του και η Land Rover δημιούργησε την ξεχωριστή έκδοση Fifty Special Edition η οποία θα κατασκευαστεί μόνο σε 1.970 μονάδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/6/2020

Το Range Rover ήταν το αυτοκίνητο που όρισε την κατηγορία των πολυτελών εκτός δρόμου οχημάτων η οποία, έπειτα από δεκαετίες, έμελλε να εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες για τις εταιρείες, αναφορικά με το κύρος που τους προσδίδουν και τα κέρδη που αποκομίζουν. Η Land Rover το παρουσίασε το 1970 και ουσιαστικά αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της πάλαι ποτέ βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Για τη συμπλήρωση 50 ετών ύπαρξης του μοντέλου, η εταιρεία δημιούργησε την ειδική έκδοση «Fifty Special Edition» του Range Rover η οποία θα κατασκευαστεί μόλις σε 1.970 αριθμημένες μονάδες που παραπέμπουν στη χρονιά εμφάνισής του. Αυτές, θα διατίθενται σε αποκλειστικά για την περίσταση χρώματα αμαξώματος (τα οποία ονομάζονται «Santorini Black», «Aruba Silver», «Carpathian Grey» και «Rosello Red»), ωστόσο, κάποια από τα αυτοκίνητα θα είναι βαμμένα σε ακόμα πιο ξεχωριστούς χρωματισμούς («Davos White», «Bahama Gold» και «Tuscan Blue»). Θα έχουν ειδικά σχεδιασμένες ζάντες 22 ιντσών και θα φέρουν την καλλιγραφική λέξη «fifty» («πενήντα») στα μαρσπιέ και τα προσκέφαλα των καθισμάτων του οχήματος. 

Στη βάση της κονσόλας, μεταξύ οδηγού και συνοδηγού, θα υπάρχει ταμπελάκι όπου θα αναγράφεται ο αύξων αριθμός που έχει το καθένα από τα αυτοκίνητα της έκδοσης. Η έκδοση «Fifty Special Edition» θα είναι διαθέσιμη τόσο στην εκδοχή με το κανονικό μεταξόνιο όσο και με το κατά 19,8 cm επιμηκυσμένο, συγκριτικά. Όπως έγινε γνωστό , θα διατίθεται με τον υβριδικής διάταξης τρίλιτρο, εξακύλινδρο σε σειρά των 400 PS, καθώς και τον πεντάλιτρο V8 των 525 PS.