Κινεζικό δάνειο για την Jaguar Land Rover


Όπως έγινε γνωστό, η Jaguar Land Rover ζήτησε και πήρε τριετές δάνειο περίπου 620 εκατομμυρίων ευρώ από κινεζικές τράπεζες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ζημιές εξαιτίας της πανδημίας.

  • 6/6/2020

Σύμφωνα με τον κ. Arthur Yu, Οικονομικός Διευθυντής της Jaguar Land Rover Κίνας, η βρετανική εταιρεία πήρε δάνειο πέντε δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 620 εκατομμυρίων ευρώ) από πέντε κινεζικές τράπεζες για να μπορέσει να αντισταθμίσει την οικονομική ζημιά που αντιμετωπίζει, λόγω των μειωμένων πωλήσεων και τη διακοπή παραγωγής εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. 

Η χρηματοδότηση έχει τριετή διάρκεια και «θα βοηθήσει την JLR Κίνας να διαχειριστεί καλύτερα τις ταμειακές ροές της όσο θα διαρκεί η πανδημία», όπως τόνισε ο κ. Yu. Η αγορά της ασιατικής χώρας απορροφούσε το 25%-30% της ετήσιας παραγωγής της Jaguar Land Rover πριν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν, τους τελευταίους δύο μήνες, στην Κίνα διατέθηκε το 50% των αυτοκινήτων που κατασκεύασε η εταιρεία, τα οποία, φυσικά, ήταν σημαντικά λιγότερα απ’ ό,τι πέρυσι, συγκριτικά. 

Στη Βρετανία, η Jaguar Land Rover αναζητά κρατική ενίσχυση για να καταφέρει να συνεχίσει τη δραστηριότητά της. Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, χρειάζεται ποσό μεγαλύτερο από ένα δισεκατομμύριο λίρες στερλίνες. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου, η λήψη του είναι μονόδρομος καθώς η Tata, η οποία κατέχει την εταιρεία, δεν είναι σε θέση να την ενισχύσει οικονομικά