Επετειακό Land Rover Defender 90 σε απίστευτα χαμηλή τιμή (video-photos)


Ο εορτασμός των 75 χρόνων ζωής της Land Rover φέρνει μια συλλεκτική έκδοση από τη Lego, με τρομερές λεπτομέρειες που εντυπωσιάζουν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: LEGO
  • 19/3/2023

H Land Rover συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια ζωής και στο πλαίσιο του εορτασμού, έχει ήδη παρουσιάσει την ειδική, επετειακή, έκδοση Defender 75th Limited Edition.

Η τιμή της, ωστόσο, τόσο στη σειρά 90 όσο και στη σειρά 110 ξεπερνά τις 130.000 ευρώ και έτσι το πραγματικά πανέμορφο μοντέλο μοιάζει άπιαστο όνειρο για τους πολλούς. Ωστόσο, σε λίγες μέρες θα υπάρχει η δυνατότητα σε όλους να αποκτήσουν ένα επετειακό Defender 90 και μάλιστα να το έχουν μέσα στο σπίτι τους.

Η Lego συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια και παρουσιάζει το νέο Lego Icons Classic Land Rover Defender 90. Πρόκειται για ένα σετ 2.336 κομματιών που βασίζεται στο μοντέλο το οποίο κυκλοφορούσε από το 1983 ως το 2016.

Το συγκεκριμένο kit, όταν συναρμολογηθεί, έχει μήκος 32 cm, πλάτος 16 cm και ύψος επίσης 16 cm. Ωστόσο, περιλαμβάνει ορισμένα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Υπάρχει η δυνατότητα συναρμολόγησης είτε της «απλής» έκδοσης δρόμου, είτε της off-road εκδοχής της, η οποία περιλαμβάνει πάνω στην οροφή όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ.

Το μοντέλο της Lego διαθέτει σχάρα οροφής, υπερυψωμένη εισαγωγή αέρα, εμπρός προφυλακτήρα με βαρούλκο εργασίας, πλαϊνές ράγες και εργαλειοθήκη καθώς και πλάκες έλξης για τη διέλευση από λάσπη ή άμμο.

Το τιμόνι του είναι πλήρως λειτουργικό, όπως και η ανάρτηση(!), οι πόρτες ανοίγουν, ενώ υπάρχουν δύο διαθέσιμοι κινητήρες και τρεις διαφορετικές εκδοχές για το καπό. Όλα τα στοιχεία βασίζονται στο πλήρους μεγέθους Classic Defender.

Το kit θα αρχίσει να πωλείται από τις αρχές Απριλίου, τόσο στα φυσικά καταστήματα της Lego όσο και στο site της, στην τιμή των 239,99 ευρώ.

Στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας παρουσίασης του μοντέλου, η Lego τοποθέτησε ένα κίτρινο (πραγματικό) Classic Defender στα Highllands της Σκωτίας και ανέθεσε σε δύο adventurers, τη Raha Moharrak (πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που ανέβηκε στο Everest) και τον Σκωτσέζο Aldo Kane να το βρουν, οδηγώντας τα δικά τους Defenders.

Όταν κατάφεραν να εντοπίσουν το κίτρινο κινητό-κατάστημα της Lego, η επόμενη αποστολή τους ήταν να συναρμολογήσουν το μοντέλο στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Απολαύστε την «περιπέτειά» τους στο video που ακολουθεί.