Επίσημες φωτογραφίες της "μικρής" Maserati Grecale


Με αφορμή την επίσκεψη του CEO, Carlos Tavares, στο ιστορικό εργοστάσιο στην Modena, η Maserati δημοσιεύει νέες φωτογραφίες της πρωτότυπης Grecale.

  • 28/5/2021

Δεν αποτελεί καθόλου μυστικό πως η Maserati εργάζεται για την κατασκευή ενός μικρότερου σε διαστάσεις SUV, σε σχέση με την Levante. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο είχε καταγραφεί και στο πρόσφατο παρελθόν από το φωτογραφικό των επαγγελματιών «κατασκόπων», αλλά και η ίδια η εταιρεία είχε εξάψει τη φαντασία μας από πέρσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα εμφάνιση για την αινιγματική Maserati Grecale

Τώρα, η Maserati δημοσιεύει επίσημες φωτογραφίες του πρωτότυπου μοντέλου, με αφορμή την επίσκεψη του διευθυντή John Elkann και του CEO Carlos Tavares του Stellantis Group. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι δύο κύριοι πήγαν στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Modena στην Ιταλία για να επιθεωρήσουν την εξέλιξη της νέας Maserati MC20, καθώς και του κινητήρα Nettuno, αλλά και για την ίδια την Grecale, που αναμένεται στο τέλος της χρονιάς.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το μεσαίο ιταλικό SUV δεν υπάρχουν σε αυτό το σημείο, ωστόσο γνωρίζουμε κάποια πράγματα από παλαιότερες ειδήσεις. Όπως για παράδειγμα ότι θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Giorgio, σαν το ξαδελφάκι του Alfa Romeo Stelvio.

Και σχετικά με τα μηχανικά μέρη είναι επίσης γνωστό πως θα εξοπλίζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα, αλλά και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Όσο αφορά τη σχεδίασή του, δεν φαίνεται να απέχει πολύ συγκριτικά με την Levante.

Αν και οι σημερινές εικόνες δεν ανταποκρίνονται στο εσωτερικό της Grecale, μπορούμε να συμπεράνουμε πως το αυτοκίνητο παραγωγής οπωσδήποτε θα διαθέτει ψηφιακή οθόνη πολυμέσων.

Η νέα Maserati Grecale, που το όνομα της έχει δοθεί από έναν ανατολικό άνεμο που φυσά στη δυτική Μεσόγειο θάλασσα στη Νότια Γαλλία, αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.