Επίσημη πρώτη για το Cupra UrbanRebel concept (Video)


Το άκρως επιθετικό σε ύφος πρωτότυπο της, UrbanRebel concept, παρουσίασε η Cupra με πάνω από 400 «ηλεκτρικούς» ίππους. Πως μας προϊδεάζει για ένα μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

  • 1/9/2021

Λίγες μέρες πριν το ντεμπούτο του στο Μόναχο και μόλις λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των πρώτων teaser φωτογραφιών του πρωτότυπου UrbanRebel concept, η Cupra προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψή του.

Το άκρως επιθετικό σε σχεδίαση πρωτότυπο μοντέλο μας δίνει την πρώτη ιδέα για τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας και παράλληλα μας προϊδεάζει για ένα μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης υψηλών επιδόσεων που θα λανσαριστεί το 2025.

Η έκδοση παραγωγής σύμφωνα με τις πληροφορίες που γνωρίζουμε ως τώρα θα βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB του Ομίλου VW, που προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα, την οποία χρησιμοποιούν τα VW ID.3 και ID.4. Το μήκος του UrbanRebel είναι 4.080 χιλιοστά, το πλάτος 1.795 και το ύψος 1.444 χιλιοστά.

Το UrbanRebel concept όπως δηλώνει η Cupra έχει τις ρίζες του σχεδιαστικά στο πλούσιο αγωνιστικό παρελθόν της. Το ξεχωριστό στοιχείο του UrbanRebel είναι το επιθετικό ρύγχος με το καπό να διαθέτει γραμμώσεις σε όλο το μήκος του και στις άκρες του υπάρχουν οι αιχμηροί κεντρικοί προβολείς με την τριγωνική φωτεινή υπογραφή.

Το παρμπρίζ είναι ενιαία σχεδιασμένο με τα παράθυρα ώστε να παραπέμπει σε κράνος, και την οροφή να δίνει την ψευδαίσθηση πως αιωρείται. Το πολύ δυναμικό ντιζάιν συνεχίζεται και στα πλευρά, όπως και στους πολύ τονισμένους πίσω ώμους, σε ένα σύνολο που σφύζει από δυναμισμό και αγωνιστικό παρουσιαστικό.

Στο πίσω μέρος φυσικά δεσπόζει μια τεράστια πτέρυγα, η οποία ενσωματώνει τα πίσω φωτιστικά μέσα σε μια λεπτή οριζόντια μπάρα από διόδους LED και στη μέση της οποίας είναι επίσης φωτιζόμενο το λογότυπο της μπράντας.

Το ηλεκτρικό σύστημα παράγει μέγιστη ισχύ έως και 430 ίππων (μόνιμα η ισχύς είναι στους 335 ίππους) και κάνει το UrbanRebel να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,2 δλ.

Το UrbanRebel concept θα παρουσιαστεί φυσικά στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου.