Επίσημο: Δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα μπαίνουν στο κινητό από τέλος Ιουλίου (video)


Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης αποκάλυψε πως η ενεργοποίηση της υπηρεσίας έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της 27ης Ιουλίου 2022 και θα είναι στην ίδια λογική με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

 

  • 29/6/2022

Κάτι λιγότερο από ένας μήνας μας χωρίζει από τη στιγμή που θα αφήσουμε στο σπίτι δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα αφού θα έχουμε τη δυνατότητα να τα κουβαλάμε ψηφιακά μέσω της ειδική εφαρμογής που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και θα είναι αντίστοιχη με αυτή που είχαμε για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο FORUM 2 του Οικονομικού Ταχυδρόμου στο πάνελ «Ευφυείς, Βιώσιμες πόλεις – Ευφυείς πολίτες» σημειώνοντας πως με τον τρέχοντα προγραμματισμό η έναρξη της υπηρεσίες θα γίνει το απόγευμα της 27ης Ιουλίου 2022.

Ο Έλληνας πολιτικός τόνισε πως το διαβατήριο δεν θα συγκαταλέγεται στο ψηφιακό wallet αφού είναι ένα ταξιδιωτικό έγγραφο που απαιτεί διμερείς συμφωνίες μεταξύ κρατών ενώ χαρακτήρισε την ελληνική ταυτότητα ως μία από τις χειρότερες που υπάρχουν στην Ευρώπη.