Alfa Romeo: Έρχεται νέο sportscar μέσα στο 2023


Μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2023 θα παρουσιαστεί η νέα πρόταση υψηλών επιδόσεων της Alfa Romeo, σύμφωνα με τον επικεφαλής της φίρμας Jean-Philippe Imparato.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 19/8/2022

Η επιστροφή της Alfa Romeo στα απόλυτα αυτοκίνητα επιδόσεων είναι γεγονός. Η ιταλική εταιρία γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να αποκαλύψει το επόμενο σπορ αυτοκίνητό της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

«Θα δείτε κάτι να έρχεται στον τομέα του σπορ αυτοκινήτου το πρώτο εξάμηνο του 2023. Αν θέλουμε να προσδιορίσουμε την εταιρία μας, θα χρησιμοποιούσαμε τη φράση ‘σπορ χαρακτήρας’», ανέφερε ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, μιλώντας στο Autocar.

Και πρόσθεσε, όσον αφορά το χαρακτήρα του αυτοκινήτου: «Προς το παρόν έχω δύο σενάρια στο μυαλό μου: Είτε να είναι αμιγώς θερμικό είτε αποκλειστικά ηλεκτρικό. Θα είναι πολύ συναρπαστικό, πολύ επιλεκτικό και πολύ ακριβό».

Ξεκαθάρισε ότι σε πρώτη φάση, αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι ένα concept αυτοκίνητο ή ένα πολύ προηγμένο σκίτσο του. Ετσι, με αυτά τα δεδομένα, η παραγωγή του θα μπορεί να εκτιμάται το 2024 ή το 2025. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι στόχος του brand είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας το 2025, οι πιθανότητες να πρόκειται για EV αυτοκίνητο αυξάνονται.

Εκτός αν, η «πρόωρη» παραγωγή του - καθώς ένα αυτοκίνητο επιδόσεων της Alfa Romeo αναμενόταν στο βάθος της δεκαετίας - δώσει τη δυνατότητα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης να κάνουν μια τελευταία, εντυπωσιακή, εμφάνιση.

Όταν ρωτήθηκε αν το νέο αυτοκίνητο θα μπορούσε να θυμίζει την T33 Stradale του 1967, παραδέχθηκε: «Μπορώ να πω ναι, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Έχουμε τόσες πολλές φανταστικές ιδέες βασισμένες στην εμβληματική ιστορία μας».

Ο Imparato έχει προηγουμένως επαληθεύσει το όνομα της Alfa Romeo Spider «Duetto» ως ένα άλλο μοντέλο που θα ήθελε να αντικατοπτρίζεται σε μελλοντικά σπορ μοντέλα.

Από τη στιγμή που η προοπτική υβριδικού αυτοκινήτου αποκλείστηκε, σε περίπτωση που προκριθεί η χρησιμοποίηση κινητήρα εσωτερικής καύσης, η εταιρία έχει έτοιμη λύση: Τον V6 κινητήρα twin-turbo 2,9 L, «δανεισμένο» από τις Giulia και Stelvio Quadrifoglio, που στην έκδοση Giulia GTA/GTAm αποδίδει 533 PS και 600 Nm. Χωρίς, ασφαλώς, να αποκλείεται η αναβάθμισή του, για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση.

Το πιθανότερο σενάριο για το νέο σπορ αυτοκίνητο είναι να παραχθεί σε μικρό αριθμό αντιγράφων, για να περάσει, πιθανότατα και στην ιστορία της εταιρίας ως το τελευταίο σπορ μοντέλο με θερμικό κινητήρα, σε περίπτωση που επιλεχθεί ο V6 και όχι ηλεκτρική έκδοση.