Η Alfa Romeo ετοιμάζει supercar... με «σφραγίδα» Formula 1!


Εμπνευσμένο από τη συμμετοχή της στην F1, η Alfa Romeo αναμένεται να παρουσιάσει supercar μέσα στο 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 29/7/2022

Το όραμα της Alfa Romeo για το άμεσο μέλλον της εταιρείας περιλαμβάνει ένα νέο supercar, που θα είναι εμπνευσμένο από το μονοθέσιό της στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε ότι η Alfa Romeo θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2025. Με τον επικεφαλής σχεδιασμού, Alejandro Mesonero-Romanos, να αποκλείει τη χρήση της ηλεκτρικής πλατφόρμας της Stellantis, STLA, σύμφωνα με το carmagazine.co.uk, η Alfa ετοιμάζει για το 2023 ένα βενζινοκίνητο υπεραυτοκίνητο, που ενδέχεται να φέρει τον ίδιο V6 κινητήρα twin-turbo 2,9 L που χρησιμοποιήθηκε για την Giulia και τη Stelvio Quadrifoglio, προσφέροντας 509 PS.

Με πρώην μηχανικούς της Ferrari να έχουν συμβάλλει στην εξέλιξη και σχεδιασμό του εν λόγω κινητήρα, και την ομάδα F1 της Ferrari να προμηθεύει την ομάδα της Alfa Romeo με κινητήρες, ο ρόλος της μεγάλης αυτής ιταλικής εταιρείας θα είναι καταλυτικός στη δημιουργία του supercar της Alfa.

Alejandro Mesonero-Romanos
Alejandro Mesonero-Romanos

Στη δημιουργία του νέου εγχειρήματος της Alfa πρόκειται να εμπλακεί και η Sauber F1, η οποία βρίσκεται ενεργά στη Formula 1 από το 1992, καθώς η σήραγγα αέρος που διατηρεί η Sauber για την εξέλιξη των μονοθεσίων F1 της, έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις για δοκιμές αυτοκινήτων δρόμου της Alfa. Θα ήταν η τέλεια ευκαιρία να εξελιχθεί και τελειοποιηθεί η αεροδυναμική που απαιτείται για ένα τέτοιο supercar.

Η Alfa Romeo έχει ξαναπροσπαθήσει να κατασκευάσει ένα supercar το 2018, χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες. Η Stellantis έφερε νέο αέρα στην ιταλική εταιρεία, με την εξέλιξη του αυτοκινήτου να είναι όλο και πιο κοντά στο άμεσο μέλλον.

Το supercar θα μπορούσε να έχει αμάξωμα από ανθρακόνημα, καθώς το προσχέδιο του εγκαταλειμμένου εγχειρήματος για supercar το 2018, συνιστούσε τη χρήση αυτού του υλικού. Εκτός αυτού, η Maserati, αδερφή εταιρεία της Alfa, χρησιμοποίησε ανθρακόνημα για την MC20, ενώ και το μονοθέσιο της Sauber στην F1 είναι φτιαγμένο επίσης από αυτό.

Παρόλο που το supercar των Ιταλών θα είναι εμπνευσμένο από την 33 Stradale, δε θα έχει το ίδιο ρετρό ύφος με τον πρόγονό του. Ο Mesonero-Romanos ανέφερε: «Τα αυτοκίνητά μας θα είναι τολμηρά. Αλλά μην περιμένετε ρετρό αυτοκίνητα - τα αυτοκίνητά μας θα είναι τελείως AlfaRomeo