Επίσημο: Έρχεται η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce!


Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Rolls-Royce βρίσκεται σε εξέλιξη. Kαι το όνομα αυτής... Silent Shadow!

  • 31/5/2021

Ο επικεφαλής της πολυτελούς βρετανικής φίρμας Rolls-Royce, επιβεβαίωσε ότι στο Goodwood ήδη αναπτύσσουν το πρώτο τους 100% ηλεκτρικό μοντέλο. Αυτό δεν θα είναι μια απλή παραλλαγή με μπαταρίες ενός από τα υπάρχοντα μοντέλα, αλλά ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο που θα φέρει το όνομα Silent Shadow.

Η «σιωπηλή σκιά», όπως μεταφράζεται η ονομασία του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου, αποκαλύφθηκε ότι εξελίσσεται, από τα πλέον επίσημα χείλη του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, Torsten Müller-Ötvös, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο Bloomberg. Αν και αυτό που μένει ακόμα κρυφό είναι η πιθανή ημερομηνία άφιξης της ηλεκτρικής Rolls, καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Μάλιστα, η ονομασία Silent Shadow καταχωρήθηκε επίσημα από τη μητρική εταιρεία της βρετανικής εταιρείας, το BMW Group, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον Torsten Müller-Ötvös, η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα της βρετανικής εταιρείας, επειδή σε αντίθεση με άλλες μάρκες πολυτελείας, η Rolls-Royce δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ησυχία και την άνεση οδήγησης όλων των οχημάτων της, συμπεριλαμβανομένων και των ισχυρότερων από πλευράς ιπποδύναμης. Και αναμφίβολα η ηλεκτροκίνηση είναι ασυναγώνιστη από αυτή την άποψη.

«Η ηλεκτροδότηση είναι ιδανική για την Rolls-Royce, είναι ισχυρή και είναι εξαιρετικά ήσυχη. Δεν είμαστε γνωστοί για τους θορυβώδεις κινητήρες και τις εξατμίσεις μας, και αυτό είναι ένα τεράστιο όφελος για την μάρκα.», δήλωσε ο Torsten Müller-Ötvös.

Προς το παρόν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα παρουσιαστεί η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Rolls-Royce, αλλά γνωρίζουμε πως η νέα Rolls-Royce Silent Shadow θα είναι μία εντελώς νέα σειρά προϊόντων. Απομένει να δούμε αν θα μοιράζεται τεχνικά χαρακτηριστικά με τις τρέχουσες σειρές της εταιρείας.