Επίσημο: Η Xiaomi εξελίσσει το δικό της αυτοκίνητο


Ένας ακόμα «παίκτης» έρχεται να προστεθεί στο πολύχρωμο μωσαϊκό της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά και την επίσημη ανακοίνωση της Xiaomi ότι εξελίσσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

  • 31/3/2021

Η Xiaomi ανακοίνωσε επισήμως πως εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, επενδύοντας 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Έτσι, θα δημιουργηθεί μία θυγατρική εταιρία της Xiaomi με επικεφαλής τον Lei Jun, τον πρόεδρο της Xiaomi, ο οποίος θα κάνει μία αρχική επένδυση 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό αποτελεί απόδειξη πως η κατασκευή του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου έχει προτεραιότητα, αλλά δεν είναι γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές το αυτοκίνητο αυτό αναμένεται στην αγορά το 2023 για να προλάβει τον ανταγωνιστή του, το Apple Car που αναμένεται στην αγορά το 2024 ή στις αρχές του 2025.

«Η Xiaomi ελπίζει να προσφέρει ποιοτικά ηλεκτρικά smart αυτοκίνητα, ώστε κάθε άνθρωπος να μπορέσει να ζήσει την εμπειρία του smart living οπουδήποτε και οποτεδήποτε.»

Με μία γρήγορη ματιά, από την παραπάνω θέση της Xiaomi καταλαβαίνουμε πως το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως και δεν θα είναι περιορισμένο στην αγορά της Κίνας.

Μία πρόσφατη αναφορά αποκάλυψε πως η Xiaomi έχει ήδη συνεργάτη για την κατασκευή του αυτοκινήτου της. Η Great Wall Motors θα αναλάβει την ανάπτυξη του αυτοκινήτου της.

Ο κόσμος της τεχνολογίας αρχίζει και ενδιαφέρεται παραπάνω για τον χώρο του αυτοκινήτου, όπως και η Xiaomi έτσι και η Apple και η Huawei έχουν αρχίσει να δουλεύουν πάνω στα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Apple ακόμα αναζητά συνεργάτη για την κατασκευή του αυτοκινήτου της. Φημολογείται πως θα συμπεριλάβει και την Foxconn για την ανάπτυξη του Apple Car, η οποία είναι επικεφαλής στην κατασκευή των iPhone.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.