Επίσημο: Με 300 ίππους το Golf GTI Clubsport


Την ισχυρότερη έκδοση του Golf GTI ανακοίνωσε επίσημα η Volkswagen με ισχύ 300 ίππων.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VOLKSWAGEN
  • 14/10/2020

Το Clubsport αποτελεί την ισχυρότερη εκδοχή του Golf GTI και κάτω από το καπό εξακολουθεί να υπάρχει ο αναβαθμισμένος τετρακύλινδρος turbo δίλιτρος TSI δίχως εξηλεκτρισμένο σύστημα. Για την περίσταση η ισχύς έχει ανέβει από τα 245 άλογα στα 300 και η ροπή στα 400 Nm.

H αύξηση της ισχύος προέρχεται από διάφορες αναβαθμίσεις και βελτιώσεις, από το μεγαλύτερο intercooler και το νέο στροβιλοσυμπιεστή της Continental έως τη νέα χαρτογράφηση της ECU.

H ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς μέσω του επτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων με πιο πυκνή κλιμάκωση από το απλό GTI για καλύτερες ρεπρίζ. Σχετικά με τις επιδόσεις η διαδικασία για τα πρώτα 100 km/h βρίσκεται κάτω από τα 6 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα στα 250 km/h.

Το ηλεκτρομηχανικό διαφορικό VAQ με δυνατότητα κλειδώματος αντικαθιστά στο στάνταρ και πιο απλό XDS του GTI. Μικρό-αλλαγές έχουν γίνει και στην γεωμετρία της ανάρτησης που έχει χαμηλώσει κατά 15 mm όταν το σύστημα DCC έχει αναβαθμιστεί με νέα προφίλ κίνησης όπως το Special.

Οπτικά το Clubsport διαφοροποιείται στα σημεία, όπως στους προφυλακτήρες, στις 18άρες (προαιρετικές οι 19άρες) ζάντες και στα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν επίσης κάποιες Clubsport λεπτομέρειες.