Επίσημο: Το νέο Kia Ceed θα είναι στην Γενεύη


Η κορεατική εταιρία έδωσε επίσημα ένα teaser σχέδιο με το οποίο επιβεβαιώνει πως η νέα γενιά Ceed θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα αρχές Μαρτίου, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

  • 7/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η διάθεση του νέου Ceed στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ στην Ελλάδα το περιμένουμε το φθινόπωρο. Όπως ίσως να παρατηρήσατε υπάρχει μία αλλαγή στην ονομασία του κορεατικού μικρομεσαίου που για λόγους απλοποίησης έχει γίνει Ceed (από Cee’d).

Το νέο Ceed έχει σχεδιασθεί και εξελιχθεί στην Ευρώπη και πέρα από την κλασική πεντάθυρη έκδοση θα έχει και μία Sportwagon με μεγαλύτερη πρακτικότητα. Οι διαστάσεις του αμαξώματος αναμένονται στα ίδια επίπεδα με του τωρινού μοντέλου, αλλά με καλύτερη εκμετάλλευση του εσωτερικού θα υπάρχουν μεγαλύτεροι χώροι. Σχεδιαστικά θα υιοθετηθεί το στιλ των νέων Stinger και Stonic.

Οι κινητήρες και τα μηχανικά μέρη αναμένεται να προέρχονται από το Hyundai i30, όπως οι turbo τρικύλινδροι βενζίνης με 120 PS, ενώ θα υπάρχει και μία ισχυρότερη υπερτροφοδοτούμενη στα 1.400 cc με 140 PS. Την γκάμα θα συμπληρώσει ο νέος diesel των 1.600 cc που θα αποδίδει τουλάχιστον 110 PS, ενώ αργότερα θα δούμε και mild hybrid με δίκτυο στα 48V.