Επίσημο: Το νέο Kia Sorento είναι και υβριδικό!


Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Sorento θα είναι διαθέσιμο στις αγορές μετά το φθινόπωρο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/3/2020

Τo νέο Sorento ήταν να κάνει την πρεμιέρα του στο σαλόνι της Γενεύης με την Kia να είχε δώσει μερικές φωτογραφίες και βασικά στοιχεία. Τώρα, οι Κορεάτες επανέρχονται με περισσότερα στοιχεία για να ανακοινώσουν επίσημα και την γκάμα των κινητήρων που θα έχει για πρώτη φορά μία υβριδική έκδοση.

Αυτή η έκδοση συνδυάζει ένα turbo 1.600άρη βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 44,2 kW και μπαταρία 1,49 kWh. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 235 PS και η ροπή τα 350 Nm με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων να την μεταφέρει στους μπροστινούς τροχούς. Αργότερα αναμένεται και plug-in έκδοση με ισχύ στους 265 PS, με μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα 90 PS και μπαταρία 16,6 kWh.

Επίσης, διαθέσιμη θα είναι και η diesel έκδοση 2,2 lt με τον τετρακύλινδρο Smartstream που αποδίδει 200 PS και 440 Nm. Συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν την επιλογή Sorento με κίνηση στους μπροστινούς ή στους πίσω τροχούς με εξαίρεση την επερχόμενη PHEV έκδοση που θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητη.

Σχεδιαστικά το νέο Sorento ξεχωρίζει από ένα μοντέρνο σχήμα με τη νέα μάσκα της εταιρίας. Ένα στοιχείο που την χαρακτηρίζει είναι πως οι προβολείς αποτελούν ενιαίο «πέρασμα» της μάσκας, ενώ το πίσω μέρος διαθέτει διαιρούμενα τετραγωνισμένα φωτιστικά σώματα.

Η 4η γενιά Sorento βασίζεται σε ένα πλήρως αυτοφερόμενο πλαίσιο (την πλατφόρμα Ν3 νέας πλατφόρμας , έχει όλες τις τεχνολογίες αιχμής και τα πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης άνεσης και ασφάλειας. Από πλευράς διαστάσεων το νέο Sorento έχει ελαφρώς μεγαλώσει με μεγαλύτερο κατά 35 mm μεταξόνιο, αλλά μικρότερους προβόλους.

Εις τα ενδότερα τον πρώτο λόγο φαίνεται να έχει η εργονομία και η ποιότητα κατασκευής. Στο μέσο του ταμπλό υπάρχει μια υπερυψωμένη οθόνη αφής 10,12’’ και χαμηλότερα συγκεντρωμένα τα χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού. Οι κάθετοι αεραγωγοί δίνουν μια μπαρόκ νότα, ενώ ο πίνακας οργάνων 12,,3’’ είναι ψηφιακός. Στην θέση του κλασικού επιλογέα υπάρχει ένας πιεζοπεριστροφικός διακόπτης.