Επίσημο: Τον Σεπτέμβριο η Ferrari Purosangue, με V12 κινητήρα


Η Ferrari επιβεβαίωσε ότι η επίσημη παρουσίαση της Purosangue, του πρώτου SUV μοντέλου στην ιστορία της, θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα διαθέτει V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩTOΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/6/2022

Η ώρα για ακόμα μία σημαντική στιγμή στην ιστορία της Ferrari πλησιάζει. Η Purosangue, το πρώτο SUV όχημά της θα εμφανιστεί επίσημα μετά το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο.

Η αναμονή και η ανυπομονησία γι’ αυτήν είναι μεγάλη, τόσο για τον παγκόσμιο αυτοκινητικό Τύπο όσο και τους πελάτες της εταιρείας καθώς και για τους ανταγωνιστές της. Τα στελέχη της Ferrari έχουν ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις της θα αντιστοιχούν το πολύ στο 20% των συνολικών ετήσιών της. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ενδιαφέρον των υποψήφιων πελατών της εταιρείας του Enzo Ferrari για την Purosangue είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο οι άνθρωποί της έχουν βάλει όριο στον αριθμό που θα κατασκευάζεται και θα διατίθεται κάθε χρόνο. Κι αυτό για να μην αλλάξει ο χαρακτήρας ως προς το τι είναι και αντιπροσωπεύει το «Cavallino Rampante». Συνεπώς, το ανώτερο, μόνο μία στις πέντε Ferrari που θα πωλούνται ετησίως θα είναι Purosangue.

Τα στελέχη της ιταλικής εταιρείας διατείνονται ότι το νέο μοντέλο θα έχει ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα όταν θα μπει στην παραγωγή αλλά δεν αποκαλύπτουν οτιδήποτε αφορά στην μέγιστη ισχύ και ροπή του, ούτε για τις επιδόσεις του. Πάντως, στην 812 Competizione, ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας αποδίδει 819 PS/9.250 rpm και ροπή 692 Nm/7.000 rpm.