Επιστρέφει το Volkswagen Scirocco;


Το επικείμενο εμπορικό λανσάρισμα του νέου VW Golf πυροδοτεί τα σενάρια επιστροφής του δημοφιλούς coupe στη γραμμή παραγωγής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • 1/12/2019

Η απόφαση της Volkswagen να αποχωριστεί όλες εκείνες τις υλοποιήσεις που δεν πρόκειται να τις αποφέρουν το αναμενόμενο κέρδος έθεσε εκτός πλάνων αρκετά από τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας.

Ανάμεσα σε αυτά και το δημοφιλές στη χώρα μας Scirocco το οποίο θεωρείται πλέον πολύ… ειδικό για να διατηρήσει τη θέση του στη γραμμή παραγωγής ενός κατασκευαστή που έχει ήδη στρέψει στο βλέμμα του στην ηλεκτροκίνητη.

Βέβαια, η συντηρητική όψη του νέου VW Golf και η απουσία τρίθυρων αμαξωμάτων από την γκάμα του γερμανικού μικρομεσαίου ίσως χαρίσουν στο Scirocco μια δεύτερη ευκαιρία για να αποδείξει ετούτη τη φορά και την εμπορική του αξία.

Σε αυτήν την περίπτωση άλλωστε η VW δεν έχει από το να μεταφέρει τις προδιαγραφές του νέου Golf σε ένα αυτοκίνητο με δυναμικότερο προσανατολισμό και σχεδίαση που θα κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις από τη λογική της ουδετερότητας και των ίσων αποστάσεων.

Αν και είναι πολύ νωρίς ώστε μιλάμε για κινητήρες, η γκάμα της VW βρίθει τεχνολογικών λύσεων και εφαρμογών που θα μπορούσαν να σταθούν με αξιώσεις κάτω από το καπό του γερμανικού coupe, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την διαφορετικότητά του.