Έρχεται νέα έκδοση Android Auto – Τι αλλάζει και πώς θα την κατεβάσετε


Η Google διορθώνει πολλά απ' τα προβλήματα που εμφανίζονταν στη δημοφιλή εφαρμογή της, ενώ παράλληλα παρουσιάζει μία νέα λειτουργία που... θυμίζει αρκετά το CarPlay. 

  • 10/2/2022

Η Google το τελευταίο διάστημα εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην πιο δημοφιλή της εφαρμογή, το Android Auto, προκειμένου να διορθώσει πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα αλλά και να προσθέσει νέες λειτουργίες που διευκολύνουν τους χρήστες στην καθημερινή χρήση.

Αυτά τα νέα στοιχεία αναμένεται να παρουσιαστούν σταδιακά στους χρήστες του της έκδοσης «Android Auto 7.3» και ξεχωρίζει η λειτουργία Split Screen που θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη που βρίσκουμε στο CarPlay. Το θετικό είναι ότι η λειτουργία θα αφορά όλες τις οθόνες και όχι αποκλειστικά τις wide.

Από εκεί και πέρα βρίσκουμε ένα νέο Interface το οποίο η Google ονομάζει «Coolwalk» και ο σχεδιασμός του έγινε με στόχο την πιο εύκολη πλοήγηση από τον οδηγό. Σύμφωνα με την Google, είναι πιο ολοκληρωμένο σε σχέση με την προηγούμενη πρόταση και «τρέχει» αρκετά πιο γρήγορα

Επιπλέον, τα εικονίδια της δυναμικής μπάρας όπως είναι η στάθμη της μπαταρίας και η εμφάνιση της ώρας έχουν πάει στο κάτω μέρος της οθόνης, ενώ υπάρχει ένα νέο εικονίδιο που ανοίγει κατευθείαν τα widgets αντικαθιστώντας το κλασικό «Applications». Επίσης, η Google αναφέρει ότι το pairing που συνδέει το κινητό με το σύστημα πολυμέσων έχει εξελιχθεί και έχει γίνει πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό.

Παράλληλα, έχει εξελιχθεί η λειτουργία Do Not Disturb, η λειτουργία Dark Mode έχει γίνει ανεξάρτητη από το smartphone και πλέον αφορά αποκλειστικά την UΙ του αυτοκινήτου, ενώ διορθώσεις υπήρχαν σε μια σειρά από bugs που εμφανίζονταν και «πονοκεφάλιαζαν» τους οδηγούς. Η νέα, ολοκληρωμένη έκδοση, θα αποκαλύπτεται σταδιακά και μπορείτε να προχωρήσετε στο update με την «κλασική» μέθοδο μέσα από το Google Play.

Ωστόσο όσοι είναι ανυπόμονοι και θέλουν να δουν άμεσα περισσότερα στοιχεία, τα οποία όμως τη δεδομένη στιγμή είναι σε «Beta» μορφή (με ότι αυτό σημαίνει για τη σωστή λειτουργία τους) μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία μέσω APK πατώντας εδώ. Αυτό, φυσικά, απαιτεί κάποιες ειδικές γνώσεις από τον χρήστη που θα το επιχειρήσει, τις οποίες αν δεν διαθέτετε καλό είναι να περιμένετε μέχρι το επίσημο λανσάρισμα που ακούγεται ότι θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι.