Έρχεται νέο ντοκιμαντέρ για τον φυγά Carlos Ghosn – Δείτε το trailer (video)


Η περιπέτεια του πρώην CEO της Nissan, με την τολμηρή διαφυγή του από την Ιαπωνία, φέρνει ακόμα ένα ντοκιμαντέρ στη μικρή οθόνη. Δείτε σε ποια πλατφόρμα θα προβληθεί και πότε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/7/2023

Η δημοφιλής πλατφόρμα streaming, Apple TV plus, ετοιμάζει ένα νέο, άκρως αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ που έχει ως επίκεντρο τη ζωή του πρώην CEO της Nissan, Carlos Ghosn. Ονομάζεται Wanted: The Escape of Carlos Ghosn και θα παρουσιάζει την άνοδό του στη Nissan, τις συλλήψεις, αλλά και την απόδρασή του στον Λίβανο.

Η ιστορία ξεκινά τον Νοέμβριο του 2018, όταν οι αρχές της Ιαπωνίας συνέλαβαν τον Ghosn για φοροδιαφυγή, με τις ίδιες κατηγορίες να ξαναχτυπούν περίπου έναν μήνα αργότερα, όταν ο Βραζιλιάνος με Λιβανική καταγωγή βρέθηκε να αποκρύπτει ακόμα μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του. Φυσικά, ο Ghosn δήλωνε αθώος, ακόμα και μέσα από τη φυλακή, από την οποία βγήκε με εγγύηση τον Μάρτιο του 2019.

Η τέταρτη σύλληψη και φυλάκισή του ήρθε τον Απρίλιο του ίδιου έτους, όταν οι ιαπωνικές αρχές τον κατηγόρησαν για οικονομικές ατασθαλίες εις βάρος της Nissan, όμως αφέθηκε ξανά ελεύθερος με εγγύηση μέχρι να βρεθεί ενώπιων της δικαιοσύνης. Αυτό που έκανε την ιστορία του παγκοσμίως γνωστή ήταν η απόδρασή του στον Λίβανο, τον Δεκέμβριο του 2019.

Έκτοτε, ο Ghosn διαμένει στη γενέτειρα των γονιών του διατηρώντας την υπηκοότητά του, κάνοντας αδύνατο στην Interpol να τον συλλάβει, παρά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε στο όνομά του, τον Ιανουάριο του 2020.

Το νέο ντοκιμαντέρ του Apple TV plus θα περιλαμβάνει πλάνα που δεν έχουν έρθει ξανά στο φως της δημοσιότητας, όπως και αποκλειστικές συνεντεύξεις από τον Mike Taylor, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόδραση του Ghosn και φυλακίστηκε για την εμπλοκή του από τις ιαπωνικές αρχές.

Πρόκειται για ένα docuseries τεσσάρων επεισοδίων, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Αυγούστου στο Apple TV plus, με τον Paul Martin (Drive to Survive), να βρίσκεται πίσω από την παραγωγή, σε συνεργασία με τον James Gay-Rees (Amy) και το The Wall Street Journal Studios. Τα ηνία της σκηνοθεσίας κρατά ο James Jones (Chernobyl: The Lost Tapes).

Δείτε το πρώτο trailer του ντοκιμαντέρ: